Miért vesztek fényképezőgépet? Mi szükség van a fotókra?
Már nem veszek fényképezőgépet. Okostelefonnal kattingatok (Lumia 1020). Dokumentálás céljából. Az övcsatomon hordom, és amikor az 5 éves kisfiam olyan dolgot művel, amit úgy gondolom érdemes megörökíteni, akkor előkapom és kattingatok.
Kéthavonta akciósan 100 darab képet lenagyíttatok a Tennofotónál, és a nagyinak is szoktam az unokájáról küldeni képeket.
2. Köszönöm a válaszod.
Több ismerősnél látom sok album van és nincs használva nézegetve. Sok esetben a készült képek sincsenek visszanézve.
Többször láttam már kukákba hajított fényképalbumot. Ezért a kérdés.
Igen értem.
Nézd, mindnyájan más habitusúak és más jelleműek vagyunk. Biztosan adódhatnak az ember életében olyan pillanatok, ahol az újrakezdéshez az ember ki akarja törölni a múltját. Megromolhat egy kapcsolat, tönkremehet egy vállalkozás, etc... Ekkor hirtelen felindulásból, akár a fényképeket is kidobhatja valaki.
De én nem ez a típus vagyok. Hosszú téli estéken néha elővesszük a fényképalbumokat, és nézegetjük. A fiam most 6 éves, ő is nagyokat kacag néhány régebbi, megörökített pillanaton. Vagy éppen szörnyülködik, hogy a cicájának mekkora óriási pocakja van a tavalyi vemhes fényképein...
Kicsit szétszórt vagyok, elfelejtettem írni, hogy amúgy szeretek fotózni, és a múló pillanatot lencsevégre kapni. Korábban komolyabb fényképezőgépeim is voltak (illetve ma is mind megvan, csak nem használom), de manapság már a mobilommal kattingatok.
Egy kerti szalonnasütésen, vagy az ex-évfolyamtársaimmal kártyázva, vagy a fiamat megörökítve a kertben.
És azt tapasztalom, hogy a digitális technika elterjedésével nagymértékben csökkent a papír kép készíttetés. A monitoron nézegetik néha. (De annak számomra nincs olyan feelingje. És amikor egy társasággal legközelebb összejövök, és elkezdem osztogatni a képeket, amiken rajta vannak, mindig nagy sikere van, és örülnek neki. És mindig megfogadják, hogy ezután ők is nagyíttatnak papírképet - aztán soha nem tartják be ezen fogadalmukat. [Kapni szeretnek ilyen képeket, de maguk nem erőltetik a nagyításokat...]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!