Mitől áll le a laptop és mit tegyek?
A laptopom két-három hete leáll, valahányszor elkezdek rajta online filmet vagy sorozatot nézni. Gondoltam arra, hogy túlmelegszik, mert miután kikapcsol utána eléggé meleg szokott lenni, de gondolom akkor amúgy is leállna, ha nagyon meleg, nem csak, ha filmet nézek. De ez csak olyankor szokott. Már kezd eléggé idegesítő lenni, főleg, hogy nem tudok mit kezdeni vele. Tud valaki valami tippet adni?
ASUS X58L
Az akkumulátora már nem a legjobb, csak töltővel működik. Kb. 4 éves a gép.
Pedig valószínű, hogy túlmelegszik.
Tedd fel ezt a gépedre, és folyamatosan figyeld, hogy mennyi a hőfok. Ha 90 fok fölé megy, akkor 99% az az oka.
Mit lehet tenni?:
Könnyű út: elviszed az infóboltba egy nagygenerálra
Nehezebb út:
-Először is leszeded az alját, megnézed hogy mindegyik ventilátor forog-e rendesen
-Ha igen, akkor felrakod a Speedfan nevű programot, és állítsd feljebb a ventilátorok fordulatszámát (ebben tudok segíteni, ha rám írsz, mert nem magától értetődő a Speedfan felülete).
-Ha ez sem segít, akkor ki kell takarítani a házat, újra kell pasztázni a videokártya és a processzor érintkezőfelületeit.
segítség:
-Ha még ez sem segít, akkor árulnak viszonylag olcsón laptopok alá való ventis hűtőpadokat.
Ami még probléma lehet:
-driverprobléma (nem valószínű)
-lehet hardveres gond is, bár akkor szerintem akkor is jelentkezne ez, ha alapjáraton pörög minden
-merevlemez is lehet a hibás, de akkor sztem kékhalálozna csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!