Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Jó vagy rossz ha áramtalanítom...

Jó vagy rossz ha áramtalanítom az electronikus készülékeimet amik stand by- ban működnek?

Figyelt kérdés
a rádióban azt mondták hpgy nem jó pl a tv-nek. viszont kikapcsolva 25 w.ot fogyaszt és ez komoly nem rossz a készülék ez ilyen. a dvd nél 0 w a felvett áram de ha minden stand by ben van ( PC modem stb )kb 50-60 watt megy el folyamatosan. egy év alatt ez azért nem kevés.
2010. febr. 24. 11:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Azért napi 15 meg napi 1 nem ugyanaz. :) Nyilván nem egészséges akkor is áramtalanítani ha csak 5 percre megyünk el.

Meg aztán minden eszköznél más ez a standby fogyasztási érték. 2,5 watt az kb évente egy ezres?...

2010. febr. 24. 13:55
 12/16 anonim ***** válasza:

Én azóta áramtalanítok mindent, mióta vettem egy fogyasztásmérőt és láttam, hogy mi mennyit fogyaszt.

Eddig nem tapasztaltam, hogy bármi is tönkrement volna, de még csak néhány hónapos tapasztalatom van.

Minden esetre nálunk óránként 50Watt ment el stand-by üzemmódban (összesen!), ami napi bő 1kWh, a havi számlában 1200-1400Ft-ot spórolok meg.

Sőt én még a hűtőt is visszavettem picit, fölösleges a 2-3 fok benne, ha 2 napnál tovább semmi sincsen benne, (mert sokszor és keveset vásárolok)

Ez napi 80W-ot spórol, havi szinten 2,4 kWh - 100Ft/hó.

2010. febr. 24. 14:18
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat tényleg 25 w-ot fogyaszt a panasonic plazma tv stand by ban lemértem ezért tudom.

az lcd.k pedig 18-22w okat.

Én is azt számoltam persze éjszakára kapcsolom ki 23-15 ig mert akkor jönnek haza a gyerekek. ez napi 16 óra megnéztem a video, tv, pc, dvd. hifi, set box nyomtató(22w nem is hittem volna) stb kikapcsolt állapotman ( direkt egy konektorra tettem őket hogy meg tudjam nézni) kb 70 watt. szorozva 16 óra az 1120 w /nap *365 = 408800 w az kb 409kw szor 47ft 19000-20000 ft /év hát nem tudom ezért már érdemes odafigyelni szerintem de hát mindenki eldönti. csak ez a kérdés, hogy ezt igy csinálom tehát estétől - du ig kinyomom akkor ez káros-e mert tényleg ezt mondták a rádióban. De lehet hogy beépített ember volt :)

2010. febr. 25. 14:34
 14/16 anonim válasza:

Szerintem, ha annyira nyomorog az ember, hogy ezen kell spórolni akkor:

1.: Nem kell plazma tv mert 10x többet fogyaszt a hagyományosnál.

2.: Ha már megvan akkor napi 1/2 órával kevesebbet kell nézni és meg van az éves stand by ára.

3.: Ha csak egyetlen eszközön is ki kell cseréltetni a bekapcsoló gombot az mennyibe fog kerülni alkatrésszel és szervízzel együtt?

Ha már spórolni akartok akkor ne itt kezdjétek, hanem kapcsoljátok le a villanyt ha nem kell.

2010. febr. 26. 13:27
 15/16 A kérdező kommentje:

Nem tanácsot kértem hogy éljem az életem. De köszönöm.

1, Esetleg a tv örökség vagy válásból megmaradt eszköz vagy bármi más helyről származó energiafogyasztó.

2, az áramtalanítás nem a készülék kapcsolójával történik hanem pl. központi ( időkapcs. vagy kapcsolós elosztó stb.)

3, nem spórolás (de ha az akkor sem ez a kérdés hogy kinek miért és mije van.) szerintem inkább nevezzük úgy környezettudatos élet. könnyebb a semmit megtenni

de azért KÖSZÖNÖM segítőkész infót, akik valóban segítőkészségből írtak.

2010. febr. 26. 15:46
 16/16 draszti válasza:

Nekem az a meglátásom, hogy amielött beleásod magad a témába térjünk vissza kicsit általános 7.be

villamos feszültség, jele U alapmértékegysége V volt

villamos áram , jele I alapmértékegysége A amper

Villamos Teljesítmény jele P Alapmértékegysége W watt

és most hogy túlestünk az általános iskolai fizikán és mivel engem is foglalkoztat a dolog , és mivel mostmár tudjuk hogy nincs 0 wattos áram csapjunk bele a lecsóba.

ha nem zavar az a minimális fogyasztás ami nem kimondottan jelentős pl trafó üresjárás. nem kényelmes dolog mindig odamenni a tvhez és bekapcsolni. És az se jó ha fogyaszt,

akkor az én megoldásom az hogy lehet venni távirányításu dugalyakat pár ezer ftért, és akkor nem kell futkozni és minden le van kapcsolva.

2011. márc. 1. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!