Kondenzátor mikrofonnál hogy tudom visszakötni az elemet a kábelbe? Hogy tudom megállapítani a a +/- oldalát?
Az a gondom, hogy a mikrofonban gyárilag van egy ceruza elem, a tartójával együtt persze, csak sajnos kiszakadt a helyéről, és most fogalmam nincs, hogy tudnám helyesen visszakötni, ugyanis magának a pici mikrofonkapszulából kijövő mindkét vezeték fekete, nem tudom azt se, hogy melyik a pozitív és melyik a negatív.
Hogy tudnám ezt megoldani, hiszen egy tápellátás nélkül még azt a polaritást se tudom kimérni multiméterrel?
Adott a kapszula a két vezetékkel, na de hogy tudnám visszaforrasztani helyesen az elemtartót, amikor még azt se látom így kiszakadva, hogy sorosan mégis melyik szálba volt ez bekötve (legalábbis gondolom, csak sorosan lehetett)?
Köszi ha van valakinek ötlete mert amúgy egy nem olcsó mikrofon, de hát sajnos történt egy kis baleset ...
(még annyi, hogy próbáltam tápellátás nélkül összekötni a vezetékeket, de úgy meg iszonyú zajos meg búg, gondolom, nem véletlenül tették be azt az 1,5 Voltot, azaz mindenképp mg kellene oldani a dolgot valahogy ...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!