Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Elemtöltővel bármiféle elemet...

Elemtöltővel bármiféle elemet lehet tölteni?

Figyelt kérdés
Kaptam egy elem töltőt AAA elemet lehet vele tölteni. Az elemnek akkumulátoros kell hogy legyen? Vagy beteszem az elemet, és feltölti?

#elem #töltő #GTA 5 #Elemtőltő
2015. ápr. 27. 10:40
 1/6 anonim ***** válasza:
akkumulátortöltő és csak azokat a típusokat tölti, ami rá van írva
2015. ápr. 27. 10:48
 2/6 anonim ***** válasza:
Akkut lehet csak tölteni, elemet nem. Akkuból is azt, ami rá van írva. Elem fel is robbanhat, ha tölteni próbálod.
2015. ápr. 27. 11:08
 3/6 A kérdező kommentje:
Elemtöltő, nem aku töltő. rá is van írva, akitől kaptam, az is azt mondta, és AAA elemet lehet vele tölteni.
2015. ápr. 27. 11:48
 4/6 anonim válasza:

NEM! NEM! NEEEM! HAtározottan nem! Meg ne próbálj egy átlagos elemet bele tenni mert nagyot fogsz lesni.

Nézd meg a kérdéses elemet, van-e rá írva olyan hogy "újratölthető" esetleg angolul olyasmi hogy "rechargeable"

Ha igen, akkor töltheted az említett töltővel. Ha ilyen nincs, akkor rövid időn belül kár keletkezik, jobb esetben csak az elemben.

itt van pl. egy energizer újratölthető elem:

[link]

Természetesen AAA-s elemre is ugyanez érvényes.

2015. ápr. 27. 13:16
 5/6 anonim ***** válasza:

4: akartam írni, de meggondoltam magam, most mégis.

Lehet olyan töltőt kapni, amelyik elemtöltő, s azt állítja a gyártó/forgalmazó, hogy az eldobható elemeket lehet vele feltölteni.

A leírásból idézek:

Többé nem kell, hogy eldobja kimerült elemeit!

Újratölti az eldobható alkáli* elemeket valamint a Ni-MH és a Ni-Cd akkumulátorokat**

AA és AAA elem típusokhoz

Eldobható elemek újrahasznosítása

A használati útmutatóban ez is áll:

STRONG kijelenti, hogy a készülék megfelel az alapvető elvárásoknak és a további ide vonatkozó előírásoknak

2004/108/EC és 73/23/EC, RoHS 2002/95/EC

Ám minőségi tanúsítványt nem találok.

2015. ápr. 27. 13:49
 6/6 anonim ***** válasza:
nekem van a Conradtól, olyan töltőm, ami szinte csepptöltéssel tölt. Ezzel töltöttem már alkáli elemet is. De nem éri meg, mert csak kevés ideig működött töltés után az elem. Nem robbant fel egyik sem. Szerintem sem szabad kísérletezni vele.
2015. máj. 15. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!