Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mit jelent a karóra "TZ" módja?

Kmx1x2 kérdése:

Mit jelent a karóra "TZ" módja?

Figyelt kérdés

Nemrégiben vettem egy számomra kényelmes Q&Q karórát, történetesen ezt [link] bár nem a weblapról. Időt, ébresztőt, stoppert értem, de van egy olyan "mód", mikor fent "TZ"-t ír, egy "másik óra", a beállított idővel azonosan ketyeg, át lehet állítani, viszont a perceket csak harmincasával lehet váltani.

A kérdésem az lenne: Mire szolgál ez a "TZ" mód?

Időzóna? Valamilyen más mérő? Esetleg időzítő? Nekem nem annak tűnik, de ki tudja..

A válaszokat előre is köszönöm!

2015. ápr. 20. 22:31
 1/5 anonim válasza:
TZ= Time zone magyarul időzóna.
2015. ápr. 20. 22:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Nos, akkor legalább a sejtésem beigazolódott. Mindenesetre köszönöm a választ. Arra még kíváncsi lennék, hogy mégis mi a fenéért van ilyen opció, ilyen beállítási lehetőségekkel egy karórában, hisz ha külföldre megyek úgy is nekem kell átállítani az időt, szóval nem mindegy, hogy időzónát vagy konkrétan az órát állítom át?! >.< Illetve mégis mit állítsak be rajta? Bár, ha belegondolok időzónák meghatározására valószínű nem lesz szükségem a közeljövőben.. Na mindegy. A Választ Köszönöm! :)
2015. ápr. 20. 23:19
 3/5 anonim ***** válasza:

Dual time. Elutazol Vlagyivosztokba, átállítod, ahogy kell és a másik üzemmódban meg mutatja a hazai időt. Vagy épp fordítva.

[link]

2015. ápr. 20. 23:25
 4/5 anonim ***** válasza:

Ezek szerint ezt az órát nem neked tervezték. Sok olyan ember él ám a földön, akinek hasznos ez.

Mondok egy egészen banálisat. Gyermeked kint él Amerikában. Ha van ilyen órád, nem éjjel kettőkor fogsz rácsörögni, hogy na kijött-e már a gyerek első foga.

A linken mutatott óra a gagyik gagyija egyébként. Akinek komolyan kell ez a TZ funkció, nem ilyent fog választani.

A második idő beállításához: az teljesen érthető, hogy egész és fél órás lehetőség van. Az időzónák közötti különbség 1 óra. Néhány speciális esetet kivéve, ahol félóra. Alapbeállításként csak a helyi időtől való eltérést kell. Amikor beállítod az elsődlegest, a második értelemszerűen vele együtt változik.

2015. ápr. 21. 00:01
 5/5 A kérdező kommentje:
Hmm, jó tudni. Szerencsére ez az óra pont megfelel annak, amire nekem kell, s ha talán lesz rá alkalmam, hogy ezt a Dual Timer-t is használjam, most már legalább értem. Köszönöm a válaszokat! :)
2015. ápr. 23. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!