Le tudná írni valaki egy átlag mai vezetékes telefonhoz használt kábel (azt hiszem CAT1) felépítését? Milyen szinű zsinórban fut a feszültség, melyik hangszóró, és melyig a mikrofon elvezetése?
WOW! Köszönöm! Hogy én mennyit kerestem... :D
Mi volt a titok nyitja? Milyen kulcsszavak? (én angolul próbálkoztam egy csomóval, de egyik se jött be)
Viszont ez érdekes... csak négy vezeték... Én úgy tudtam, hogy a telefonba be kell fusson valahol egy ~40 voltos vezeték is.
Vagy akkor honnét veszi a telefon a működéséhez szükséges áramot?
Mert pl. a milyénk villogni is tud, szóval az elektronikájához mindenképp kell valami fesz. Vagy azt a hangkábelről szedné valahogy?
Nade még egyszer köszönöm, nagyon hasznos kép! Most legalább tudom azt is, hogy egy ellenállás is kell a dologba.
Más a kézibeszélő kábele/csatlakozója és más a hálózati csatlakozója!
Amit küldtem az a kézibeszélő bekötése(RJ10 dugó), a telefon aljzat bekötése a hálózatba egész másképp történik:
Ahha... hmmm, erről fogalmam se volt. Ezek szerint a telefon nem csak egy sima DTMF hanggenerátor a központ felé, ahogy én gondoltam, hanem valamilyen köztes kódolást is kell végeznie, nemde?
És amúgy minek kell pl. az a kettő 330 Ohm-os ellenállás pont a feszültség vezetékeire? vagy rosszul értelmezem, hogy azok feszültségvezetékek lennének?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!