Vettem egy digitalizáló táblát, még kezdő vagyok. Hogyan tudnék vele szebben rajzolni? Tippek?
Két napja vettem egy Wacom Intous Pen grafikus táblát. Ez az első grafikus táblám. A legnagyobb gondom vele az az, hogy nagyon nehéz vele szép vonalakat rajzolni Photoshopban. Persze, tudom, rengeteget kell vele rajzolni, mire hozzászokik a kezem, és két nap alatt ne is számítsak arra, hogy egy műalkotást fessek... Viszont arra lennék kiváncsi, hogy aki már kicsit tapasztaltabb ezekkel a táblákkal, mennyi időbe telt, míg hozzászokott? Hozzá lehet-e egyáltalán szokni? Rengeteg videót néztem neten, hogy hogyan tudnék szebben rajzolni, de valahogy nem megy... Egy videóban volt aki azt állította, hogy egy idő után úgy megszokja az ember a kijelző nélküli táblákat, hogy ha helyette kapna egy kijelzős táblát, fel sem tűnne neki a különbség. Igaz ez?
Ha valaki meg tudná válaszolni a kérdésem, azt nagyon megköszönném, ezenkívül bármilyen tippet szívesen fogadok, mert sajnos úgy néz ki ami youtube-on van, nem elég.:)
Igazabol, egeszen konnyeden et lehet szokni, en peldaul a bambo-mon termeszetesebben rajzolok, mint papiron, de...
Valahol egy profitol kaptam azt a tanacsot, hogy ugy tudod atalitani az agyadat a tablet-monitor rajzolasra, hogy odatartod a kezedet a monitorhoz, es "korberajzolod". Marmint a tablettel arra torekszel, hogy minnel jobb an kovesd a kezed vonalat.
5-10perc alatt szepen atall az agyad erre a fajta rajzolasra, es nem lesz szokatlan.
A ps nem rajzprogram, ez igaz, de nem az a baj vele, hogy nem vektorgrafikus, hanem az, hogy, mint a neve is mutatja, fenykepek manipulalasara van kihelyezve, nem rajzolasra.
Szabadkezi rajzolasra monstanaban (talan meg mindig) a "paint tool Sai"-t szoktak ajanlani, vagy hasonlo "festo-rajzolo" programot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!