Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Vannak még emberek, akik...

Vannak még emberek, akik magnókazettát hallgatnak?

Figyelt kérdés
Tapasztalatok? Ha öregek, akkor hány éves kortól?
2015. márc. 27. 22:47
 1/8 anonim válasza:
62%
Középkorú vagyok, 40 alatt. Van még jópár kazettám, főleg régi másolások (kazettáról kazettára vagy cd-ről kazettára), amiktől nem válok meg, mivel kazettás cd-rádióm is van. Szép, különleges emlékek, élmények fűződnek ezekhez a kazettákhoz (pl. Lucio Dalla cd-i egy külföldi tartózkodásom idejéről (az énekes nem rég hunyt el, tehát volt aktualitása, hogy évekkel később újra meghallgassam, vagy egyedi musical cd-k), tehát amíg még hallgathatóak, biztos nem válok meg tőlük. De most hogy olvastam ezt a kérdést, lehet, hogy be is teszek egy kazettát, pár hónappal ezelőtt hallgattam utoljára magnót. :-)
2015. márc. 27. 22:57
 2/8 anonim ***** válasza:

Jelen!:) 27 vagyok.

Olyan elvetemült vagyok, hogy most mp3-akat veszek fel gépről kazettára 2015-ben.:)

Kisgyerekkorom óta gyűjtöm őket.Szeretem nézni ahogy szól a zene és közben forognak az orsók a lejátszóba.:)

A hangzása egyedi, tény hogy nem szólnak úgy mint egy CD, vagy egy 320kb/s -os mp3, de mégis van egy varázsa a hangjának.

Nagyon sajnálom, hogy a digitális technika teljesen lenyomta az analóg hanghordozókat.

2015. márc. 28. 09:01
 3/8 A kérdező kommentje:
Én 7 éve külföldön élek. Nemhogy azóta, de már vagy 9 éve nem hallgattam kazettát. Amikor otthon vagyok látogatóban, VHS be szokott néha kerülni, pláne, hogy van olyan műsorosom, amit nem lehet lemásolni, és a neten nem találtam eddig letölthető formában. De gondolkodtam, érdekes lenne nosztalgiából betenni magnókazit. VHS-nél is megvan valahogy a nosztalgikus varázsa a háttérsistergésnek, és a behangyázásnak. :)
2015. márc. 28. 14:41
 4/8 anonim válasza:
Igen, hallgatom a mai napig őket. :) Egy részük rádióból felvett, kis hányaduk pedig műsoros. '97-es születésű vagyok.. Sajnálom, hogy a digitalizálás kiszorította a hagyományos, analóg hanghordozókat.
2016. aug. 26. 09:42
 5/8 A kérdező kommentje:
4: Tehát be vannak digitalizálva, de számodra mégis inkább magukat a kazettákat az igazi élmény hallgatni? Vagyis te úgy vagy a kazettákkal, mint más a bakelitlemezekkel?
2016. aug. 27. 11:39
 6/8 anonim válasza:
#4-es vagyok. Nincsenek bedigitalizálva. :) Kazettás magnót használok a mai napig. Vétek lett volna digitalizálni szerintem.
2016. aug. 30. 12:36
 7/8 anonim válasza:
A sajnálattal arra akartam utalni, hogy szinte alig akad valaki, aki kazettát használna.. :(
2016. aug. 30. 12:37
 8/8 anonim válasza:
Jó lenne, ha több helyen lennének kaphatóak. Elvétve még találni, igaz, elég keveset. #4-es voltam.
2016. aug. 30. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!