Hány amperes ez az akku?
Mint pl nekem van egy ólomsavas autó akkum, amire az van ráírva: 12V, 55Ah, 540A
És az 540amperre gondoltam, hogy ezt az értéket ezeknél az akkuknál hogy lehet kiszámolni?
Ha álldogál az asztalon, semmifélke amper nincs..
Ha rákötsz a 2 sorbakötött akkura 1 db LED-et és beállítod előtét ellenállással a szokványos 20mA áramot, akkor 0,02A
folyik, azaz AMPER 0,02..
Ha más a terhelés, más az AMPER..
"12V, 55Ah, 540A"
Ez egy autóakkumulátor, amelynél igen fontos az önindító által felvett áram, illetve annak biztosítása.
Az 540A meghatározott feltételek mellett leadható áram.
Ott ez fontos adat, AA akkunál nem adják meg, más a felhasználáés módja.
Igen ezt értem.
Én azt szeretném tudni hogy a max ampert hogy lehet kiszámolni. A max amper alatt azt értem, hogy még nem teszi tönkre az akkut, és nem forrósodik túl.
Sajnos nincs leírva sehol. Belinkelem hátha valaki meg tudja mondani:
"még nem teszi tönkre az akkut, és nem forrósodik túl."
Az 540A az autónál is tönkretenné, de kb. 2 perc alatt csontra lemerül, de épelméjű vezető nem indíatózik annyit!
Az 540A csak mérési tesztadat és akkut minősítik vele, de ott nem használható, ezt nem is állítják...
Ennek mérése tized másodperc alatt megtörténik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!