FM rádió vevőt hogyan lehet átalakítani FM rádió adóvá?
Azt hallottam régebben egy szakitól, hogy egy sima FM rádiót egyszerűen át lehet alakítani FM adóvá , ami 87,5 Mhz-től 108 Mhz-ig sugároz.
A neten keresgéltem ezzel kapcsolatban de nem találtam semmit.
Bármilyen ezzel kapcsolatos infót várok. :)
Sehogy.
Vannak ám ú.n. adó-vevők, melyeknél egy gomb kapcsolálsával megváltozik a funkciójuk.
Az adó - vevő nem az adóhivatalra értendő.
Köszönöm a válaszodat.
Azért még nem adom fel , próbálkozom, hátha... :)
Hát nem egyszerű, de nincs lehetetlen, csak tehetetlen....
1. ismerd meg az fm vevő működését, fokozatait
2. keresd meg a rádióban az oszcillátor-keverő fokozatot
3. a modulátor kör helyére kell bekötni a megfelelően felerősített hagfrekvenciás jelet
4. a keverő fokozat kimenetén megjelenik a hangfrekvenciával modulált nagyfrekvenciás jel, csak fel kell erősíteni
5. a felerősítéséhez csepp átalakítás után lehet használni a középfrekvenciás fokozatokat
6. tanulj meg nagyfrekvenciás teljesítményerősítőt + antennát tervezni/építeni.
Köszönöm a válaszokat!
Azt hiszem jó úton járok :)
Bocsi, de sztem gyorsabb ha meg veszed ezek közül a legolcsóbbat akár: [link]
Ezek FM rádió adók... erre már csak rá kell kötni egy nagy antennát kb. és antennán beállítani a frekit + adásolni hozzá + táp kell neki.
Kedves 8-as válaszoló!
Ha már így ide írtál 1 év eltelte után, elmondanám hogy sikerült azóta megcsinálnom ezt a dolgot.Nagyjából a 4-es válaszoló adott korreket választ a kérdésemre.Az alapján indultam el, és sikerült.
Azóta már más dolgokkal kísérletezgetek:
Hogyan lehet?:
TV-ből kamerát építeni?
Hangszóróból mikrofont?
Dinamóból elektromos motort?
;-)
TV-ből kamerát építeni? Sehogy. XD szerintem legalábbis.
Hangszóróból mikrofont? - Fordítva kötöd be. Erősítőre kötöd be. Pl telefonhangszórót. Nagyobb hangszórokkal nem fog menni mivel nem tudsz akkora hangot adni neki max ha nagyon hangosan ordibálsz bele. Mivel tulajdonképpen a mikrofonok hangszórók. Mivel a hangszórót találták fel hamarabb. És ha egy mikrofont rákötsz egy zenegépre v valamire. Akkor elkezd szólni. Szóval ez nem nagy dolog.
Dinamóból elektromos motort? Nem lehet, mondták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!