Hogyan tudnám működtetni?
Magaról annyit, hogy amatőr szinten foglalkozok elektronikálval és van egy Arduino-m is, amivel már megcsináltam pár dolgot(köztük lcd kijelzővel sok mindent meg tudtam csinálni).
Egy régebbi kasszagépből kiszedtem a kijelzőjét. Biztos, hogy működött és valószínüleg nem is tettem tönkre közben. Nem tudom h pontosan h műlködik, a hátát megnézve látszanak a vezetéket, de az elgondálásom alaján nem akar működni.
1 kép előről:
1 hátulról:
Valamint még annyi, hogy a tápfeszültségben sem vagyok biztos, a kasszán hátán 12-24V volt, írja, de szerintem az is legetséges, hogy csak 5V.
Neten nem találtam róla információt a száma alapján keresve.
Elég neki 3 volt is sőt! Nem is kell neki nagyon több mert akkor tönkre megy! Amúgy a fűtőszálat kell be kötni (katód-ot) az lesz a negatív. Aztán kell még ugye egy Anód az lesz a +. Aztán a többi meg plussz. és úgy fognak izzani!
Ne köss rá 5V-nál többet!(nem ajánlatos!)
#1 köszi szépen, itt remélem találok vmi hasznosat, egyelőre csak átfuttam, de jónak néz ki
#2 a feszültségben nem vagyok biztos, mert a legtöbb helyen 12V-t látok, de persze először ink 5V-al próbálom meg
Még egy kérdés:
Úgy kéne bekötni, hogy alapból a két szélére mondjuk 3V-t és aztán a többi lábára meg már a nagyobb feszültséget?
#2 vagyok. Nem. Mindenhova elég 3V. Igen a 2 szélére kell a 3 V mert azok a fűtőszálak. (ha minden igaz) mert a kinai ha át rendezi akkor nem :D
De egyébként 3 V-ot adj a szegmensekre is. Tehát amit meg akarsz jeleníteni. Legtöbb általában 3V-on is működik. Csak van olyan ami nagyon halványan akkor feljebb kell vinni a tápot szépen lassan. De szerintem elsőnek 3V-al próbáld ki! Mert nehogy tönkre menjen. Meg minél több V-al hajtod annál hamarabb tönkre megy. (ha pl) 3V-os. de 7V-al hajtod vagy 6-al. Akkor hamarabb tönkre megy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!