Egy 230V-os kapcsolóra mennyi villanyt lehet rákötni? Lent. Bővebben.
Figyelt kérdés
Egy kábel be csatlakoztatva van a konnektoroz, és be van iktatva kapcsoló. A kábel végén bele van kötve 1 fénycsöves lámpába, ami hozzá van kötve még 1 fénycsöves lámpához, és így sorban kb. 20-30 lámpáig. Ezt így elbírná az 1 kapcsoló?2015. márc. 5. 20:31
11/17 A kérdező kommentje:
nem nekem. Egy telephely világítására szolgálnak, csak nem kapcsolóra mennek, és azt szeretném megoldani.
2015. márc. 9. 19:21
12/17 Virágh Attila válasza:
a teljesítményszál miatt lehetne öntartó mágneskapcsolóval is bevezetni, s akkor a nyomógomb (vagy öntartás nélkül a kapcsoló) áramköre minimális lehet, és a teljesítményszál viseli az egészet
13/17 A kérdező kommentje:
Értem. És szerinted hogy lenne jobb? Ha az összes villany 1 biztosítékról menne, vagy ha minden villanynak lenne saját biztosítéka?
2015. márc. 9. 20:39
14/17 anonim válasza:
ne egy biztosítékról, lehetőleg ne is egy fázisról.
15/17 Virágh Attila válasza:
az egy megszakító előnye, hogy egy darab kell csak, lehetőleg 26A körüli, a hátránya, ha valahol hiba van, zárlat stb. akkor minden sötétségbe borul
én is a több megszakítót javaslom, egyenlő teherelosztással (főleg három fázis esetén)
egyébként, ha munkavégzés folyik a megvilágított területen, akkor csak 3 fázis jöhet szóba, a stroboszkóphatás miatt (kivéve compact fénycső)
16/17 anonim válasza:
De most komolyan, ha egy egész telephelyet akarsz bekötni akkor megéri tákolni? Ld 6. válaszoló! Az OK, hogy vannak ilyen Mekk Mesterek és amíg vannak nekünk lesz munkánk, de erről le kéne szokni. Tudod hány évet kaphatsz ezért?
17/17 oxika válasza:
Egy megfelelelő méretezésű mágneskapcsolóval, levehet a terhelést a hagyományos kapcsolóról, így nem lesz gond
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!