Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogy lehet 5v-ot megfelezni?...

Gaben9393 kérdése:

Hogy lehet 5v-ot megfelezni? 2.5v kellene.

Figyelt kérdés

2015. febr. 10. 19:48
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

2 diódát sorba kötsz és párhuzamosan kötöd a táppal.

Mind2 diódán 2,5V lesz.

2015. febr. 10. 19:55
 2/7 anonim ***** válasza:
Sok minennel. Akár ellenállásosztóval vagy félvezető féleséggel. Persze ez attól is függ mire kellene az a 2.5V.
2015. febr. 10. 19:57
 3/7 anonim ***** válasza:
Első: magyarázd meg légyszíves. Nem kötözködésből, csak szeretném megérteni.
2015. febr. 10. 20:00
 4/7 A kérdező kommentje:
Van egy 5v-os usb-s ventilátorom. Nagyon hangos ezért akarom felezni hogy ne pörögjön olyan gyorsan
2015. febr. 10. 20:01
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem vagyok a ventillátorok szakértője, de ezeket fordulaszámos kütyükte véletlenül nem impulzus szélesség modulációval befolyásolják, hogy hogy pörögjenek. Bár a modulált négyszögjel effektív értéke akár 2.5 V is lehet, de a vezérléshez szükséges lehet az 5Vos csúcsfeszültség. Ámbár lehet tévedek, ez csak tipp részemről.
2015. febr. 10. 20:05
 6/7 anonim ***** válasza:

Mint pl itt, ez pont egy 12Vos vezérlő cucmó:

[link]

2015. febr. 10. 20:09
 7/7 anonim ***** válasza:

Ezt nem lehet egy sima ellenállással megoldani.

Van rá remek megoldás (megépítettem már, működik) igaz én másra használom. [link]

Ellenben ha pár alap dologgal nem vagy tisztában lehet nagy fa lenne ez a fejszédhez.

#1 Ezt én sem értem, hogy ezzel mit akartál de szerintem valamit nagyon elírtál.

2015. febr. 11. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!