Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Aki ért a liftekhez?!

Aki ért a liftekhez?!

Figyelt kérdés

Előre mondom a kérésemnek tudományos megalapozottsága van! Szeretnék segítséget kérni egy olyan embertől aki ért a liftekhez.

Hogyan lehetne egy működőképes liftet beragasztani úgy, hogy előre beprogramozom, stb...

Egy kidolgozáson dolgozom, mivel emelt fizikára járok, és a lift működési elveiről kellet készíteni egy plakátot.

De szorgalminak szeretném beírni, hogyan lehet szándékosan beakasztani egy liftet.

A válaszokat előre is köszönöm, és várom!

Azt elfelejtettem odaírni, hogy kívülről beragasztani, vagy bármilyen más megrongálást tervezni. Ha valaki fizikailag is elmagyarázná annak nagyon örülnék:)

2015. febr. 10. 17:25
 1/3 anonim ***** válasza:

Tisztázni kéne, mit értesz beragasztáson, beakasztáson és előre beprogramozáson.

Ma már a lifteket olyan biztonsági előírások szerint készítik, szerelik és működtetik, hogy normál üzemmódban ne legyen balesetveszélyes.

Ha a biztonsági szerelvényeket kiiktatják, nem fog működni.

Régebbi lifteknél még előfordul, hogy a belső ajtó nyitható, de akkor a lift megáll. Megjegyzem, hogy nem liftszerelő vagyok, csak egy kicsit ismertem az általános munkavédelmi előírásokat.

2015. febr. 10. 17:50
 2/3 A kérdező kommentje:

Értem, beragasztáson spontán annyit értek, hogy van-e olyan fizikai módszer melynek segítségével a liftet menet közben meg lehet állítani, úgy a beavatkozás kívülről történjen.

De akkor valószínűleg ezt nem fogom beleírni, helyette viszont beleírom, hogy komoly előírások szabályozzák a liftek építését.

A zöld kéz persze ment:)

2015. febr. 11. 08:36
 3/3 anonim ***** válasza:

Elég nagy fába vágtad a fejszédet, és eléggé hézagosan ismered az előírásokat. Ha googleba beírod, hogy lift biztonsági előírások, több oldalnyi jogszabályt sorol fel. Kezdődik törvénnyel, folytatódik rendeletekkel, szabványokkal, nemzetközi előírásokkal. Itt lehetetlen felsorolni az összes előírást. Azért a szorgalmi miatt érdemes lenne mazsolázni kicsit a jogszabályokban. Sok sikert.

Ja, azt még megjegyzem, hogy kívülről megállítani csak áramszünettel lehet a liftet.

2015. febr. 11. 16:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!