Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám megnövelni a...

Hogyan tudnám megnövelni a hatótávolságát?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lenne nekem egy kis mini rc repülőgép ami sajnos infra leddel komminikál. Hogyan lehetne megnövelni a hatótávolságát? mindössze 10 méter amennyire el tud menni a repülő a távirányitótol, futni kell utána hogy mennyen. Helyezzek le több helyre ilyen infra led adó tornyokat vagy hogy?

2015. febr. 1. 15:17
 1/3 anonim ***** válasza:
Vagy inkább vegyél egy normálisat ehelyett a bóvli helyett.
2015. febr. 1. 22:30
 2/3 anonim ***** válasza:

Az infraledes kapcsolattal az a gond, hogy pontosan rá kell irányozni az irányítandó eszközre (pontosabban annak érzékelőjére), illetve a légkör jobban csillapítja a jelet.

Egyik megoldás, hogy megpróbálod lencsékkel fókuszálni a LED fényét.

Másik megoldás, hogy kicseréled a LED-et nagyobb kimenő teljesítményűre (de olyan hullámhosszúra, amit az RC repülőgép érzékelője vesz).

A harmadik megoldás, hogy az infrás vezérlést lecseréled rádiósra.

2015. febr. 1. 22:42
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszodat! Kicserélni rádiósra nem igazán tudnám mivel a repülőben fixen be van építve hungarocelba az elektronika és nem tudok hozzányúlni, ha pedig ráépítek nehéz lenne és azért nem menne. A távirányítóban 3 LED van ami elégé le van zárva egy sötét műanyaggal, és a repülőgépen is a vevő egység csak oldalról tudja venni a jelet. Szabadban tényleg elvész a jel de talán beltéren visszaverődik és talán pár méterrel távolabb megy. Gondoltam arra hogy esetleg a távirányítóra szerelnék több infra LED-et is hogy nagyobb legyen a sugárzása, nem tudom segítene e rajta, a másik hogy a repülőgépen a vevő mögötti részt kivágom hogy hátulról is tudja kapni a jelet.

Lencsékkel még nem próbáltam de nem hagyom ki. Köszönöm a hozzászólásodat!

2015. febr. 2. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!