Lehetséges másodállásban a villamos forgógépek javítása?
Az Erősáramú elek. berendezésszerelők kapnak ilyenekre kiképzést, anno még velem is számolgattatták a menetszámot, keresztmetszetet, áramot, szinkron-aszinkron motorokat, 1 és 3 fázisra. Nem hinném, hogy bűncselekményt követne el, ha nekiállna ilyeneket javítani, tekercselni! Mi amúgy is csak a tervezését tanultuk, kiszámolni az áramfelvételt, stb.
Ha egy kondenzátort be tud kötni helyesen a motor mellé 1 fázisú váltóáramhoz, akkor mi baj lehetne? :)
Vágjon bele Zoltán! :) Manapság már egyre nagyobb igény van erre! Megint visszaköszön az, hogy érdemesebb megcsináltatni 1-1 fúrót, flexet! Máskülönben, már tele van az internet olyan kalkulátorokkal amik kiszámolják a menetszámot, stb.
a jelzett szakmával lehetséges
de,...
1. hozzá kell járulnia a főmunkaadódnak.
2. másodállásra is ki kell váltanod a vállalkozóit, és a működési engedélyed! (adóhatóság, ipartestület)
lásd még:
Gyakori kérdés, hogy egy-egy vállalkozási tevékenység kapcsán szükség van-e szakirányú vagy valamilyen szintű végzettségre.
A 21/2010. (V. 14.) NFGM rendelet ad részletes választ a kérdésünkre.
...berendezések, üzembe helyezése, karbantartása, javítása*
Háztartási gépszerelő, Erősáramú berendezés szerelő...
de, * jelöléssel ellátott tevékenységek esetén elfogadható a szakiránynak megfelelő más szakképesítés, illetve a magasabb szintű szakirányú végzettség is.
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Szerintem a munkáltató beleegyezése az meg lesz, érintésvédelmi szempontból pedig mindenképp szeretnék vásárolni egy szigetelési ellenállás mérésre alkalmas eszközt, így ha "hibáznék" is sem lesz baj mert a műszerrel mérhető az átütési feszültség nagysága. Saját célra már elég sokat megcsináltam de ahogy elnéztem a jelenlegi munkahelyemen is elég nagy a vonzásköre az ilyen jellegű munkára. (Jelenleg szállodában vagyok karbantartó.)
Még egyszer köszönöm mindenkinek a válaszokat. További szép napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!