RAM fizikai tisztítása?
A RAM-panelen egyetlen megtisztítható dolog van: az érintkezők. Áramtalanítsd teljesen a gépet, te pedig süsd ki a benned levő sztatikus töltést a vízcsak megfogásával. Utána vedd ki a panelt és fújd ki az aljzatot. Hajts össze valamilyen szövetkendőt, zsebkendőt, és az összehajtott csücskét itasd át tiszta alkohollal, gyógyszertárban kapható. Nem túl durván nyomd be az aljzat érintkezői közé, és óvatosan dörzsöld végig az összeset.
A panel érintkezőit pedig tapints meg, van-e rajta valami szennyezés. Ha igen, azt takarítsd le, majd többször töröld át alkohollal. Benzin, aceton, tisztítófolyadékok szóba sem jöhetnek. Fújd, amíg meg nem szárad. Végül illeszd vissza úgy, hogy teljesen simán a helyére kerüljön, pattintsd vissza. Indíts újra, lépj be a BIOS setupjába (a Del billentyűt nyomogasd az első felirat megjelenésétől, remélhetőleg nálad is ez a billentyű kell hozzá). Állítsd be, ha tudod, hogy indításkor ne gyorstesztet végezzen a memórián. Ellenőrizd a RAM méretét, és lépj ki a beállítások mentésével.
Ha ezek után is gondod van a RAM-mal – szerintem lesz –, akkor dobd el és vegyél újat. De előtte írd a BIOS setupjában a RAM összes adatát, ciklusidőket, frekvenciát, mindent, és annak birtokában keress új memóriamodult, kérd eladó segítségét. Ha kapásból azt mondja, hogy neked már elavult az alaplapod, processzorod, de még a tápegységed is, akkor keress egy jóindulatúbb eladót.
Ha bármi kételyed van afelől, hogy a RAM panelt hogyan kell kivenni, majd visszatenni, akkor kezdd a dolgot azzal, hogy letöltöd az alaplap kézikönyvét, és megfigyeled, hogy az mit ír. Ha erőlteted, akkor az alaplapot is megölheted.
A "vízcsak" vízcsap lett volna.
Köszönöm a válaszokat, és a részletes kifejtést is :) az alaplapba biztosan jó ez a ram (asrock 970 extreme 3, 1333mhz DDR3 rammal), valószínűleg a slottal lesz a kis probléma, igyekszem majd kitisztítani, ha nem is veszem ki teljesen, mert annyira tapasztalt nem vagyok a dolgokban.
Illetve a BIOS-ba belenézek kis utánaolvasás után, hogy tudom átállítani a gyorstesztet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!