Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Kisteljesítményű akksit...

Kisteljesítményű akksit tölthetek nagyobb akksi töltővel?

Figyelt kérdés
Mivel sík hülye vagyok az elektronikához, van egy akksi 11ah-s 12v-os (motorba) ez tölthetem autós akksi töltővel (a dobozára az van írva, hogy 20-70ah-ig használható)
2015. jan. 7. 18:35
 1/5 dirtboy ***** válasza:
töltő és aksi típusa?
2015. jan. 7. 19:08
 2/5 A kérdező kommentje:
A töltő Güde, savas akksikhoz van, a kocsihoz ezt használtuk, az akksi meg szintén savas, még tele van mind a 6 cella (yb10l-a2), arra gondoltam, hogy tegyek rá még egy fogyasztót esetleg. még régebben motorcsónak akksiját is töltöttük vele.
2015. jan. 7. 19:16
 3/5 dirtboy ***** válasza:

oké hogy güde,igazából az érdekelt volna hogy sima töltő vagy mikroprocesszoros,ha sima 6 amperes akkor sem gondolom hogy kárt tudna tenni az aksidban,az nagyobb baj hogy ezek nem állnak meg 14,4Volt feszültségen hanem felmennek 16-16,8ig is.

későbbiekre nem árt beszerezni egy ilyesmi töltőt.

[link]

2015. jan. 7. 19:26
 4/5 A kérdező kommentje:
Szerintem sima, Akkor rádughatom, mi baj lehet?
2015. jan. 7. 20:26
 5/5 dirtboy ***** válasza:
nem lehet baj ne aggódj,ez nem úgy megy hogy most rögtön baja lesz ha túl erős árammal töltöd hanem hosszú távon pl rövidebb lesz az élettartama valamivel de 11Ah akunak a 6A max áram erősség nem okoz gondot főleg hogy maximum akkor megy neki ennyi ha nagyon le van merülve,másként hiába nem mikroprocesszoros a töltőd az áram erősség akkor is kevesebb lesz mert nem fog annyit felvenni az aku.
2015. jan. 7. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!