Olyan erősítő kapható a kereskedelemben, amelynek maximum 5-10W a teljesítménye, vagy ilyet csak házilag lehet készíteni vagy készíttetni?
Az ismereteim hiányosak ebben a témában, de úgy vélem, hogy a 10W nem igazán elegendő ehhez, hiszen a gyári erősítő kimenetén kb. 2,5A megy ki a hurokra. Ha pedig egy erősítőre rákötsz egy szobán körbe vezetett vezetéket, az túl kicsi ellenállású lesz, gyakorlatilag egy zárlat. Vagy van valami illesztőd hozzá?
Nem egyszerűbb venni egy készletet?
A dolog működik, ilyet én építettem 1kWos (régi adatok szerint megadva!, ma ez 2,5 lenne) erősítővel, egy húsüzem volt körbekerítve, emlékezetem szerint 5*1,5mm2-es vezetékkel, sorbakötve, kb. megvolt a terhelő impedancia.
Működött..
Kisebb üzemrészekbe 100W-os erősítők voltak.
Vannak ilyen kicsi erősítők panelen készre szerelve:
urbanelektronika.hu, de van kit a Conrad.hu és talán a hestore.hu oldalon is.
Ennyi tán elég lesz, jó építést!
"Jó építést"
Megnézted?, mert ha igen elég világos a dolog mit kapsz, ráadásul olcsónak is mondható, néhány forrasztás azért szükségeltetik, dehát ugye az alkotás öröme énnálam.
Itt: [link]
Ez: 14 W mono- sztereó erősítő, van nekik tápegységük is, válassz hozzá, kérdezz, ha valami nem világos.
Na, tápegységet mintha ott nem találtam volna, de bármilyen működő öreg laptop táp jó hozzá....
Vagy más..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!