Van most egy Laptopom Dell Inspiron 15r n5010 és mindig leáll. mit csináljak?
Amikor játszom kb 30-40p mulva lekapcsol (kilett bővitve 4gb ramról 6 ra de 8 ra lesz)i5 proci
És nem rég kaptam egy olyan hiba üzenetet hogy kérem a gyári töltőt csatlakoztassa mert ez nem tölti vagy mi vagy legalább 90W feletitt
Kicsit komolytalan válasznak tűnhetett, pedig igaz amit mondtam... Két hónapja vásároltam én is egy ilyen készüléket. Ugyan ezt csinálta, de nálam nem csak a játékoknál hanem a mérnöki tervező programoknál is. Vissza vittem az üzletbe ahol vettem, nevét nem írom le, mert nem reklámozhatunk. Ott voltam 2 órát amire azt mondták,hogy javítani nem lehet, széria hiba. Vissza kaptam a vétel árat és vásároltam helyette egy Asus X550LNV-t. A tuti az volt az egészben, hogy az eladó megjegyezte amikor bementem és elmondtam a problémámat, hogy ma már megint. Sorra vitték vissza az ár-érték arányban jónak tűnő gépet.
Szó szerint idézem az eladónak azt a mondatát amit távozáskor mondott: "Mázlista vagy, hogy megszabadultál tőle!"
Ez két hiba is lehet. A gyári töltős üzenetnél valószínűleg a pocsékul tervezett és legyártott töltőcsatlakozónak eltörött a középső "adat" csatlakozása. Ilyen esetben régebbi gépeket (d630) teljesítményét lehúzta a rendszer.
Ennek a típusnak gyári hibája az eltervezett hűtés. Szét kell szedni, a CPU-ról és a GPU-ról levakarni az odaszáradt hőpasztát és friss pasztával pótolni ugyanolyan vastagon! Ha vékonyan kened, újra le fog állni.
Hűtőbordákból fújd ki a port.
Bekapcsolás után lépj be a biosba, hagyd ott. Ha kikapcsol, akkor még több paszta kell.
Ezt a hőleoldást a windows felülírja és a legvégső esetben kapcsol csak le.
Ha a túlmelegedés miatt sérült a GPU forrasztása (sok kékhalál, lefagyás, csíkos kép, 7 csipogós hibajelzés) akkor vissza kell melegíteni.
https://www.youtube.com/watch?v=g1Ww5N1qF2M
Hőlégfúvó is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!