Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Kaptam egy írógépet, miket...

Kaptam egy írógépet, miket kellene tudnom vele kapcsolatba?

Figyelt kérdés
Szüleimtől kaptam egy alig használt Erika mechanikus írógépet és érdekelne, hogy esetleg van-e valami amit tudnom kéne? Novellákat, regényeket szoktam írni és ezen az írógépen szeretném folytatni ezt a tevékenységet. Viszont semmit se tudok az íróképekről. Mi az amit tudnom kéne mert fontos? Gondolok itt takarításra meg tartásra meg tinta cserére meg ilyenek...
2014. dec. 25. 21:48
 1/5 anonim ***** válasza:
Miert nem szamítógépen vagy laptopon írod?
2014. dec. 25. 22:01
 2/5 A kérdező kommentje:
Mert ez így tetszik. Van egy olyan hangulata :))
2014. dec. 25. 22:03
 3/5 anonim ***** válasza:

Szalagot kell cserélni benne, nem tintát.

Amikor már alig látszik, akkor teszel bele másik szalagot. Hogy hol fogsz kapni, az már más kérdés.

Ha beírtál egy oldalt, ne keress rajta USB-t, hogy át tudd tölteni a gépre :))

Macerás lesz így írni. Beszkennelés után még külön élvezet a szövegfelismerő hibáit kijavítgatni... gondolom a végleges tárolásra nem a cellulóz alapú adathordozót kívánod használni.

2014. dec. 25. 22:22
 4/5 anonim ***** válasza:

Van egyfajta hangulata az igaz.

Annyit kell tudni az írógépek használatáról, hogy

már egy oldalt is kínszenvedés hibátlanul legépelni velük.

De talán az rákényszeríti az embert, hogy előtte alaposabban átgondolja,

hogy mit írjon le. Nem úgy, mint pl. a számítógépen.

Ha mégis úgy döntesz, hogy számítógépen folytatod írógép helyett,

akkor egyvalamire azért vigyázz:

https://www.youtube.com/watch?v=JY3QfJ6KHq0

2014. dec. 26. 00:58
 5/5 anonim ***** válasza:
Aztán ha kész a mű, beszkennelni, ocr-ezni, végignyálazni az ocr töméntelen hibáit és hátradőlni. Ez a része már nem lesz annyira hangulatos :)
2014. dec. 26. 02:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!