Ledekből hangfalra teljesítmény jelzőt?
Valami últra primitív megoldást tudtok hogy olyat akarok amint eléri a 7V ot a hangfalamra kapcsolt jel akkor a led kigyulladjon de alatta ne vagy csak nagyon hirtelen nyisson.
Végeredményben a zene jele is táplálhatná a ledet de a lényeg csak az volna hogy a hangfalba érkező jelet nem szabad elrontania ennek a párhuzamosan kapcsolt elektronikának .
ha sikerül jó ellenállást találnod, baromi jó fényeffektek jönnek le...
szerintem húsz voltra számított előtétet tegyél, nem ér meglepi..
Ahogy az előttem levő mondta. 20 V-nál érje el a teljes fényerőt, úgy méretezd az ellenállást!
Az, hogy mekkora áramnál kezd el láthatóan világítani, meg hogy mekkora áramtól megy tönkre, az két nagyon különböző dolog. Igen, kicsit villódzani fog, de a célnak megfelel!
Én is csináltam ilyet, nem nagy kunszt.
ja de nekem az kell hogy 7V nál már villogjon mivel a hangfalam ahogy tudtam mérni itt kezd el clippelődni .
Van egy kék ledem ami kb 3,3V on megy tehát ha 7V nál éri el ezt akkor 8V nál már 4,3V esik rajta aztán gyorsan kiég . ez a bajom
Az a "bajod" hogy nem értesz eléggé a Zener diódához meg a LEDhez... Már ezzel nem akarlak megbántani. Érdemes utánanézned, hogy ezek hogy működnek és hogy milyen a karakterisztikájuk (hírből sem lineáris) és hogyan kell méretezni.
Kellemes ünnepeket!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!