Árt egy fénycső előtétnek ha kicsi nedvességhez (párához) jut? Utcai lámpákban van ilyen előtét. Az előtét nem jut közvetlenül vízhez, csak párához, mivel a villany búrájában 2-4 mm víz valahogy belecsurog.
(ha több belemegy az kifolyik egy lyukon, de ez a kevés nem)
Az előtétet semmiképp nem érné víz. Ez a kevés víz meg a nap hatására párolog a lámpa belsejében.
Ez az előtét:
A lámpa ehhez hasonló:
Szia!
Ez egy szimpla folytótrafó, ennek nem árt a pára jelentősen..illetve árt, de nagyon hosszú idő alatt fejti ki hatását.
Az elektronikás gyujtásnak már annál inkább, mivel korrodálódnak a vezetősávok.
Szia.
Ha erre gondolsz, akkor az elmúlt 4 évben még nem volt cserélve, pedig ez a kis vizes gond mindig volt.
Ez induktív előtét (nem trafó).
A pára és víz semmilyen formája nem használ neki az biztos. Működés közben viszont a pára nem hat rá, mert melegszik és nem tud rajta kicsapódni. Szakaszos üzem esetén a pára korróziót okoz, ami némileg rövidítheti az élettartamát.
Ebbe a lámpatestbe nem juthat be víz. Rossz valahol a tömítés.
A tömítő gumi nem engedi sehol be a vizet.
Amikor legutóbb szétszedte ma lámpát, akkor észre vettem, hogy a belsejében az oldalán lecsapódik a pára. Szerintem onnan kerülhet bele a víz.
értem. köszi a válaszokat.
Még egy kérdés:
Ki szeretném próbálni, hogy működik e az egyik higanygőzös lámpa előtét. (150W-s). Ha pár másodpercre beletennék 80W-s izzót, akkor az beindulna?
Ha sehol nem engedné be a vizet, akkor nem lenne benne víz :-)
Egy zárt lámpatestben nem "keletkezik" spontán víz.
Igen kipróbálhatod, annyi idő alatt nem teszi tönkre az izzót. De sokkal többet ebből a próbából nem fogsz megtudni mint amennyit abból tudnál meg ha megnéznéd egy szakadás vizsgálóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!