A monitor miért csak 2 másodpercig működik?
Van egy LG Flatron Minotirom, amit ha bekapcsolok 2 másodpercig működik. Szétkaptam a házat, végignéztem az áramkört de az összes kapacitor felülete sík egyenes, mintha egyik se ment volna tönkre...
Valami ötlet, akkor mégis mi romolhatott el benne ?
Itt vannak a képek, amik homályosan látszanak, nah azok pontosan ugyan olyan sík felületűek mint az összes többi:
Nem túl valószínű, én is a szekunder oldali kondikra gondolok, és főleg a tápegység panelon lévőkre. Azok szokták a leghamarabb feladni. A legrosszabb helyen a hűtőborda közöttiek vannak.
Lényeg a lényeg, a tápegység paneljén az összes kisfeszültségű kondit érdemes cserélni. Én mindenhová legalább 105 fokos, low esr típust tennék. Ha a feszültség érték nagyobb, az nem baj, csak fizikailag elférjen.
A Low ESR-t miről állapítom meg ? Nem sokat értek az elektronikához...
Amik most a táp-ot kezelő áramkörön vannak:
470uF 25v (Az első képen 2 zöld)
1000uF 10v(Az első képen a harmadik zöld)
1000uF 25v(Az első képen a nagy bordó)
47uF 25v (A második képen a 4 kicsi fekete)
Akkor ezeket mikre kéne cserélnem ?
Kicseréltem őket, kivéve a 120uF 450v-set és még mindig max 1-2 Mp-ig működik...
Úgy tűnik vagy az a nagy dög volt a hibás, vagy nem a táp panelen van...
A problémám, hogy sehol az ég világon nem találok 120uF 450v-s Kondenzátort... Ellenben 120uF 400v-set meg sok helyen ha azt beleszerelem, működni fog ?
Inkább akkor 150Uf 450V-s kondit tegyél be, lomexnél biztos van. De nem hinném, hogy az lesz a baj. Ha nem ledes, akkor előfordulhat, hogy a fénycsövek inverterével lesz probléma.
Olvasd át, esetleg tedd fel itt is kérdésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!