AUX - autósrádiónál/zenelejátszónál mit jelent az "AUX-in" stereo jack-es bemenet?
Mire szolgál?
van külön USB-bemenet is rajta, tehát gondolom, ha ide pendrivet teszek, lejátssza a zenét, eddig oké.
De az AUX-nak mi a funkciója? Egy szó nincs róla a műszaki leírásában, csaak tippelem, hogy ha pl egy MP3-as lejátszónak a fejhallgató-kimenetét összekötöm egy jack dugó-dugó kábellel és ide az AUX-ba dugom, akkor itt is be tudom vinni a jelet?
Szal tulképpen ugyanúgy jelbevitelre van?
És ha igen, akár mikrofon jelbevitelre is jó? Azt is kihangosítja? (természetesen a mikrofon vevőegységének 6,3-as jack-kimenet átalakításával)
"ha pl egy MP3-as lejátszónak a fejhallgató-kimenetét összekötöm egy jack dugó-dugó kábellel és ide az AUX-ba dugom, akkor itt is be tudom vinni a jelet?"
- Elméletileg Igen.
Az AUX az olyan, mint a hangkártyán a "Line In" bemenet, tehát
egy másik eszközt pl. egy mp3 lejátszót rákötve hallgathatod az autórádión.
De nincs benne olyan előerősítő fokozat, ami egy egyszerű mikrofonhoz kellene.
Tehát mikrofonnal csak akkor megy, ha bele van építve a mikrofonba egy erősítő.
(Ami áramot is kap valahonnan, mert az AUX-ról vélhetően nem fog.)
Vagyis pl. egy számítógéphez való mikrofonnal nem fog működni.
köszi, de én most nem a kondimikrofonra gondoltam (elsősorban), hanem pl van egy komolyabb dinamikus mikrofon (rádiós), amelynek a vevőegysége nyilván árammal működik, na és lényeg, hogy a vevőegységből van külön egy "mic out" és egy "line out" -os jack-kimenet. Ezt a jack-kimenetet gondoltam rákötni az AUX-bemenetre. Ha ez egy az egyben a "line in"-t jelenti, akkor meglátásom szerint működnie kéne.
Vagy rosszul látom?
Na most a fene se tudja miféle típusú bemeneti csatlakozó van azon a rádión.
De, ha jack bemeneti csatlakozó van a rádión, akkor csak annyi lesz valószínűleg a gond, hogyha beledugod közvetlen a te hiper-szuper mikrofonodat, akkor az egyik oldal fog csak szólni, a másikat meg elnémítja. De csak abban az esetben, ha az nem sztereó mikrofon.
Persze nem biztos.
Kezdetnek kapcsold be a mikrofont és a "vevőegységének" jack kimenetére kössél valamilyen kis
hangszórót. Ha hallod a hangodat a hangszóróban, miközben a mikrofonba beszélsz, akkor a rádióhoz csatlakoztatva is működni fog az a mikrofon.
Most már csak a kábeleket kellene beszerezni, ha még nincsenek meg.
Erre mifelénk kétféle csomagolásban lehetett ilyesmi kábeleket kapni:
Mindkettőben ugyanazok voltak, csak az egyik kétszer annyiba került.
köszi, igen, teljesen jól látod, itt a csatlakozók átalakítása a fő gond (aktív hangfallal már próbáltam amúgy és azzal működik, mármint a mikrofon vevőegységének jeltovábbítása).
A miki vevőegységéből egy 6,3-as mono jack jön ki, viszont az autósrádió bemenete stereo 3,5-ös jack. Ha bedugom ebbe a mono dugót, igen, úgy van ahogy írtad, azaz elnémítja, de én ahogy elnézegetem, sztem még zárlatot is csinál.
Most amit szeretnék megoldani, akár házilag barkácsolva is:
A mono 6,3-as jack kimenet kábelét szépen elvágom, és úgy forrasztom át a bekötést, hogy a mono jack meleg pontja a 3,5-ös jack dugó mindkét meleg pontjára rámenjen, a hidegből meg ugye egy van mindkettőnél. Sztem így elvileg működnie kéne, és el se némul egyik se és zárlat se lesz.
Na most szted vajon mit gondolok rosszul?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!