Ez tényleg működik? A változó mágnese tér felmelegíti a fémet?
Igen.
Csak éppen nem "FREE HEATING", ahogy azt a videó feltöltője írta.
Csak a motor teljesítményfelvételét kellett volna nézni közben. "Üresben" pörögve sokkal kevesebbet fogyasztott, mint amikor köztel tartotta a rézrudat. A rézrúd felizzításához szükséges teljesítményt a motor vette fel az elektromos hálózatból.
Igen azt tudom azzal nincs is gond.
Tudom, hogy nem ingyen...
És jól sejtem, hogy akkor ezt örvényáramok melegítették fel?
Működik. Valóban felmelegíti.
Sok évtizede így működik az indukciós hevítő pl. az iparban (indukciós edzés), de a háztartásban is az indukciós főzőlap, vagy az indukciós örvény áramú fék.
https://www.youtube.com/results?search_query=induction+heater
Azzal a különbséggel, hogy az előbbieknél a váltakozó mágneses teret árammal gerjesztett tekercs hozza létre nem pedig forgó állandó mágnesek.
Igen tudom.
Mármint, hogy ezt most elektromágnessel csinálják.
Az lenne még a kérdése, hogy nagyobb frekvenciánál gyorsabban melegszik a fény?
Vagy ahhoz több menet kell inkább?
"Az lenne még a kérdése, hogy nagyobb frekvenciánál gyorsabban melegszik a fény? "
1. A fény nem melegszik.
2. Az indukció főleg a mágneses térerősségtől függ. Egy tekercs mágneses térereje pedig:
H = (N * I) / l
ahol:
- H: a mágneses térerősség
- N: a tekrcs meneteinek száma
- I: az áramerősség (ezt befolyásolja a tekercsre adott feszültség, a tekercshez felhasznált vezeték hossza és fajlagos ellenállása)
- l: a tekercs hossza
3. A frekvenciának a skin-mélység miatt van jelentősége.
Az indukciót a mágneses tér változása hozza létre. Ezért az indukált feszültség egyenesen arányos a vezető szakasz hosszának és a változás sebességének szorzatával.
Semmiképp nem mondanám tehát, hogy a frekvenciához nincsen köze, hiszen állandó mágneses térben mozdulatlan vezetőben nem indukálódik feszültség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!