Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Canon PowerShot milyen gép?...

Canon PowerShot milyen gép? Megéri? Ezek mit jelentenek?

Figyelt kérdés

Elég kezdő vagyok! Most kezdtem el igazán belelendülni, heti 6x kell elemet töltenem :D (tudom, ez még nem sokat jelent, csak hogy sokat van bekapcsolva...:D)

Vennék egy ilyen gépet:

[link]

nem tudom megéri-e?! eddig egy coolpixem volt. állítólag egész jó képek lettek. hát én nem tudom reálisan látni :D

ha nem probléma, kérdeznék párat :)

Mi az hogy, "közelpont normál élességállításnál",

"TTL kontrasztérzékelő",

"makro mód",

"blende" (<- ez az objektív "látószélessége"?),

"FlexiZone"?

előre is köszi!

14/L

2010. jan. 29. 19:28
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem rossz, de nagy ugrást ne várj minőségben (az majd dslr-nél jön el), itt inkább szolgáltatásokban van differencia.

- közelpont normál élességállításnál: Alap beállításnál minimum ekkora távolságra kell lenned a fotó tárgyától, mert különben nem tud a gép ráfokuszálni.

Ennél közelebb csak makró mód esetén tudsz fotózni.

-makro mód-. Olyan üzzemód amikor a gép egy tárgyat az 1:1 méretnél nagyobban fotóz. Pl az 1cm katicabogár látszólagos mérete 2cm akkor az macró (1:2)

-TTL kontrasztérzékelő: az autó fókusz a kontraszt különbség elemzésével találja el a megfelelő értéket.

-blende: az objektívben lévő állítható átmérőjű szükítés, ami szabályozza hogy a fényérzékelő lapka mennyi fényt kapjon. Minél nagyobb az átmérő annál több fény megy be és ez azt jelenti hogy rövidülhet a záridő.

Mellékterméként a un. mélységéleség csökken ha nyitva a blende és nő ha beszűkited.

-mélységélleség: google a te barátod, használd

-FlexiZone: Paraszt vakítós marketing duma.

- objektív "látószélessége": Az valójában maga a un zoom adja ami esetedben 36-360mm. A 36 érték a nagy látószög (ezt használod a legtöbbet) a 360 pedig a tele állás. A jónak modható érték amúgy 28 alatt kezdődik, de azt meg is kell fizetni.

2010. jan. 30. 02:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!