Hogyan kell egy forrasztópákát (hegyét) szakszerűen tisztítani?
vizes szivacs miközben meleg, illetve egy száraz rongy.
Ha nagyon dzsuvás gondolok én itt rozsdára v hasonlóra akkor háztartási sósav. De jobban jársz ha veszel 1500Ft-ért egy új pákát a obiban
"Gyantába nyomod egy picit és beleletörlöd az erre a célra készült szivacsba."
Valahogy így próbálkoztam eddig is... :/
Legalábbis egy kis forrasztóónt tekertem köré, és amikor egyszer csak leolvadt, gyorsan letöröltem. De én úgy láttam, a forrasztóónból a gyanta, ha rajtahagyom, pont, hogy rászenesedik.
Külön spéci szivacsom nincs sajna, mosogatószivaccsal csinálom. Eléggé megviselt is már szegény.
Amúgy a >RONGY< az mihez kell, első?? Le tudnád írni részletesebben?!
Amúgy meg nem lehet valahol külön pákahegyet kapni, hogyha már nagyon-nagyon elhasználódott?! (de a tisztítás nekem csak praktikusségi tényező, hogy ne kelljen percekig várni, mire a sok szenes koszról a pákán végre átszivárog a hő)
Konyhai fém dörzsi a meleg pákán.
Már ha a fent leírtak nem segítenek.
Nem cserélhető hegyes? Mert jobb lenne, ha már ennyire tud szmötyit magára gyűjteni.
Mindegyik válasz tökéletes. A szivaccsal kapcsolatban a megjegyzésem: Műanyag, műszivacs nem jó, ráég a hegyre! Arról ismerheted meg a jó szivacsot, hogy ha száraz kikeményedik! A Lehel úti Lomex-nél olcsón vehetsz.
Üdv: Misibácsi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!