Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » HDMI video jel átalakítása...

HDMI video jel átalakítása audio 5.1 RCA Hangrendszerre?

Figyelt kérdés
Mondjuk ugy hogy vettem 1 xbox one-t és szeretném elkülöníteni a videó jelet és az audio hangokat. Mivel csak HDMI csatlakzóval rendelkezik ez is és a tv is és sajnos a tv-én nincs fejhallgató kimenet ezért külön szeretném bontani csak hogy nem találok olyan átalakítót ami 5.1re bontja szét a hangot vagyis HDMI bemenet de 5.1-es RCA-s audio kimenet. Ebbe kérnék egy kis infórmációt. Bár az is megfordult a fejembe hogy rákötni egy blu ray dvd lejátszora és azzal szétbontani a video és hang jeleket, de szeretnék többet megtudni e téren.

2014. nov. 12. 19:08
 1/6 Osynho ***** válasza:
Ez nem ilyen egyszerű. A hdmi digitális jelet közvetít, az rca meg analógot. Így "szétbontani" nem tudod. Kell egy digitális - analóg konverter. Az analóg 5.1-et mibe tervezed bedugni?
2014. nov. 12. 22:25
 2/6 A kérdező kommentje:
Egy házimozi 5.1-es hangfalaival akarom összekötni de maga a lejátszó az nincsen meg hozzá csak az 5.1 ezért szeretném valahogy megoldani analogosan az 5.1 hangzást arrol tudok hogy van digitális-analog konverter csak nem találtom olyat ami 5.1re bontja szét a hangot
2014. nov. 13. 14:06
 3/6 Osynho ***** válasza:
Nem teljesen egyértelmű amit írsz. A hangfalakhoz kell valamilyen erősítő. Azon milyen bemenetek vannak? Ha a digitális jelet analógra konvertálod, akkor 5.1-re lesz bontva. Ezt sem értem.
2014. nov. 13. 14:25
 4/6 A kérdező kommentje:
Lényegében van 5.1-es hangfal szettem ami egy házimozi rendszer része csak a lejátszó nincsen meg hozzá. A mélyládán vannak az analog bemenetek Fl/FR/center/mély/SL/SR Ezt szeretném majd rákötni, de nem találtam olyan konverter-t ami 5.1-esre alakítja át a digitálist analogra és erre keresek megoldást.
2014. nov. 13. 15:26
 5/6 Szekerczés Roland válasza:
Ha van a házimozin optikai bemenet akkor aszt használd. A hdmi maradjon a tv-be az optikai megy a box-és a házimozi közé.
2014. nov. 15. 12:48
 6/6 A kérdező kommentje:
Rendben és köszönöm
2014. nov. 16. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!