Mi a szerepük? (A kérdésed túl rövid, a válaszod túl hosszú)
Informatika órára kellene!
Mi a szerepük röviden megfogalmazva az alábbi tárgyaknak (2-3 szavas megfogalmazás kéne) :
Billentyűzet, egér, mikrofon, szkenner, monitor, nyomtató, hangszóró
Előre is köszönöm
ha ezt el tudtad küldeni akkor a kérdés sem egy nehéz dolog
ilyesmit írj: a monitoron jelenik meg a számítógép képe
Mi vicc bmmeg?
Segítséget kértem, vagy nem lehet?
Perifériák:
a rendszeregységet kiszolgáló eszközök, melyek lehetnek
beviteli,kiviteli vagy mindkettő.
Beviteli: billentyűzet,egér,szkenner,mikrofon,kamera.
Kiviteli: monitor,nyomtató,hangfal,projektor.
Be-Ki : CD-DVD,Floppy,merevlemez.
1. Nem a leckém.
2. Holnap dolgozatot írunk, ezt nem beszéltük meg a tanárral, hogy mik a válaszok, mert elmondta mindnel, de ennek nem. Mind 1
3. A googleban nem találtam, ezért kértem segítséget
Az azért elég szomorú, hogy aki számítógépet használ nem tudja mire jók ezek. Ezek annyira alap dolgok manapság, hogy nem kell kockának lenni, meg nem kell egész nap a gép előtt lenni, hogy tudja az ember mi micsoda.
Ki tudtad írni a kérdésd? Nagyszerű! Mit használtál hozzá? Hát a billentyűzetet. Jééé, hát ezzel betűket lehet írni. Milyen meglepő...
Látod a beírt betűket? Szuper. Min látod? Hát azon a tv szerű kis izén. Na, az a monitor/kijelző. Micsoda felfedezés?!
El is sikerült küldeni, ehhez meg az egeret használtad. És még sajtot se kért érte.
Zenét hallgattál már? Igen? És honnan jött a hang? Csak nem..., de igen a hangszóróból. Ez már a rádiókban is ott volt, szóval elég régi társa az embernek. A hangot remélem nem kell elmagyarázni.
Nyomtató: biztos láttál már valamit a monitoron amit szerettél volna papíron is látni, ne erre van a nyomtató. A szkenner meg nagyjából fordítva csinálja, a papíron lévő dologot "varázsolja fel" a számítógépen is látható képpé.
Nagyjából ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!