Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha van két akkum akkor a...

Ha van két akkum akkor a nagyobb töltéskor több áramot fog felvenni?

Figyelt kérdés

Van pl: 2 db 12V-os akkum.

A kicsi 10 Ah-s és jelenleg 10 V van benne.

A nagy 100 Ah-s és jelenleg 10 V van benne.

Ha mind a kettőnek stabil 12 V-ot adok akkor a nagyobb több áramot fog felvenni? (Vagy csak tovább kell tölteni?)

2014. nov. 2. 23:14
 1/9 anonim ***** válasza:
Nagyobbat fog felvenni. De nem fesz generátort hanem terhelésfüggetlen áramgeneratorral töltjük az akkukat.
2014. nov. 2. 23:33
 2/9 A kérdező kommentje:
Ezért írtam, hogy stab. fesz!!!
2014. nov. 2. 23:36
 3/9 anonim ***** válasza:

A 10V-os akkukat fölösleges feltölteni, mert azok már mélykisülést szenvedtek, tehát gyakorlatilag tönkrementek. A szulfátréteg ilyen feszültségnél visszafordíthatatlanul megkeményedik, az úgynevezett belső ellenállás túlzottan megnő.

Egyébként a belső ellenállás kapacitásfüggő. A nagyobb kapacitású akkunak kisebb a belső ellenállása, ezért lehet vele nagyobb indítóáramot elérni. Természetesen a kisebb belső ellenállásúnak a töltőárama is nagyobb. De az áramok nem lineárisan változnak az akkukapacitással. A belső ellenállás pedig az elhasználódás folytán folyamatosan nő.

2014. nov. 2. 23:36
 4/9 anonim ***** válasza:

"Ezért írtam, hogy stab. fesz!!!"

Ezaz,hogy az nem jó...

2014. nov. 2. 23:43
 5/9 A kérdező kommentje:

Fúú, de gyökér vagy!

HA azt írtam volna, hogy áramgenerátor, akkor mégis mi értelme lenne a kérdésnek?

2014. nov. 3. 00:10
 6/9 anonim ***** válasza:

Már hogyne volna jó a stabil fesz?

Az igaz, hogy az asztali akkutöltők általában áramgenerátoros módban, állandó árammal működnek, de a gépkocsikba beépített, hagyományos fesz-szabályzók mind stabil feszültségre szabályoznak, mit sem törődve azzal, hogy a töltőáram hogyan csökken töltés közben.

2014. nov. 3. 00:20
 7/9 anonim ***** válasza:
Te meddig ülnél a villamoson, ha állnál?
2014. nov. 3. 19:04
 8/9 A kérdező kommentje:

Hmm

Alex J. igazad van.

Az utána következő meg ki a tököm már megint?

Ez is egy idióta barom.

Válasz: Ha állok akkor nem ülök!

Seggarc!

Ha meg feszt adok akkor változik a felvett áram!!!!

Ha áramot adok akkor áramot adok és nem változhat!!!

2014. nov. 3. 20:34
 9/9 PéterPálka ***** válasza:
#3-asnak: Azért mert 10V-ra kisült, még nem ment tönkre. Nekem többször is lemerült az autómban 5V alá, és bebikázva, feltöltődött és még sokáig tudtam használni. Az igaz, hogy jót nem tesz neki, csökken a kapacitása, de egy-két ilyen esettől nem károsodik annyira, hogy rögtön ki kelljen dobni.
2020. nov. 22. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!