F-csatlakozót hogyan kell rögzíteni kaox kábelre?
Köszönöm. Nekem ilyen van: [link]
Ez ha nem tévedek a préselős. Speciális fogóm nincs hozzá. Esetleg megpróbálom sima kombinált fogóval rányomkodni a kábelre. Ha nem tart rendesen, veszek pár darab csavarosat.
Mindenképp csavarosat vegyél. A kábelt úgy kell megblankolni, hogy a külső szigetelést, ami az árnyékoláson kívül van, leszeded kb 10..12mm hosszan. A fóliát/drótszálakat visszahajtod a külső szigetelésre. a belső szigetelést kb. 6..8mm hosszan csupaszolod le. A dugót rátekered az így előkészített kábelre addig, amíg érezhetően nagyobb ellenállásba nem ütközöl. A középen kiálló "meleg" eret szükség esetén visszavágod úgy, hogy a dugó síkjából 2..3mm-re álljon csak ki.
A külső szigetelést a legjobb úgy blankolni, hogy sniccerrel bevágod, de nem vágod át. A kábelt meghajtod a vágás mentén, ekkor a bevágott PVC átszakad. Ezt megcsinálod körbe, és lehúzod. Kíméletes, és nem vágod meg az árnyékoló huzalokat így.
Biztos, ami fix, érdemes a kész kábelt ohmmérővel kimérni. (Hideg végek (dugó háza) között és a meleg végek között ~0ohm (kábel hosszától függően pár ohm), meleg és hideg végek között pedig szakadás.)
Végülis ráhúztam csak simán a dugót a visszahajtott dróthálóárnyékolásra. Elég szorosan megy rá. Lehet inkább nem nyomkodom fogóval, hanem hagyom így ahogy van. Mechanikailag úgysem lesz terhelve, kontaktusa meg van. Esetleg a kábel végét, ahol csatlakozik a "dugó" peremével, körbetekerem szigetelőszalaggal, hogy véletlenül se tudjon kicsúszni.
Tudom, ez nem a legszakszerűbb megoldás, de nekem most a célnak azt hiszem, hogy meg fog felelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!