Hogyan javítsam a villámcsapás következtében sérült routerem?
2 LAN és a WAN portja szált el. a 3. és 4. LAN + a wifi működik.
szétszedtem és 7 kis ellenállás ment szét benne. kérdés az volna, hogy ezeket hogyan cseréljem ki? vagy hol tudják kicserélni nekem?
Ha nem értesz hozzá akkor nem javítgasd. Ha rosszul forrasztasz vagy nem a megfelelő alkatrészeket rakod be, akkor csak nagyobb kárt okozol.
A hibás routert rakd fel az expressz-re a pénzt felpótolod és veszel egy újat.
5-6e forint egy új router.
többek közt ezért akarom én kicserélni azt a 7 kis ellenállást, csak hát nem tudom, hogy hogyan kéne. az ellenálások lehetnek vagy 300huf-ok ennyit meg megér.
amugy meg van másik, de igy legalább lenne még egy (feltudnám használni).
mert arra is gondoltam, hogy rendes ellenálást beforrasztok oda, csak hát kisé érdekes lesz ilyen picike helyre.
Sehogy. Fogd és hajítsd ki a szemétbe.
Az én gépemet is érte villámcsapás, plusz az ADSL modemet. Szemetesvödör.
Na úgy látszik, megint nem lehet a kérdésre választ kapni...
Megnézed a maradék portok környékén az ugyanolyan ellenállásokat, hogy mi van rájuk írva. Ha pesti vagy, elmész a Lomexbe (XIII. ker. Lehel út 17. [link] viszed magaddal a routert is. Mutatod és mondod, hogy mi kell. Fizetsz cca. 15 forintot a 7db ellenállásért. Írsz egy e-mailt a gé bé duplavé kukac frímél pont hu címre, megbeszélünk egy időpontot, elhozod, megmutatom, hogy kell kicserélni, kicseréled, és remélhetőleg működni fog.
Sajnos van rá sanszod, hogy nem, mert az illesztőtrafót is elvihette a villám következtében beindukálódott áram.
A többieknek: a routerbe nem vágott bele a villám. Sőt, valószínűleg még a házba se... Ha egy elektronikán a 30..100kA-es villámáram átmegy, az többnyire felismerhetetlenné válik. Ún. másodlagos villámkár érte a kérdezőt, ami általában a villám által keltett gyorsan változó mágneses mezővel van összefüggésben, és akár több száz méterre a villámcsapástól is tehet tönkre eszközöket.
Javítani nem éri meg anyagilag, hacsak nem vállalja valaki ingyen, alkatrészköltségben a javítást.
98% hogy más is elszállt ott, aminek nem maradt látható nyoma.
Használtan 1-2 ezerért kapsz új modemet.
mérést is már elvégeztem, mindent, csak kiváncsi voltam a csere folyamatában, hogy hogyan kéne.többin hasonló helyzetben lévő ellenálást lemértem. 75ohmos ellenálások voltak.
suliban szoktunk forrasztgatni, csak hát azok nem ilyen felületszereltek. és hát ezért kérdeztem, hogy ezt hogyan kéne.
villám csapást látom nem kellet volna említeni, mert mindenki azon van megállva. amugy meg a 2-3000 forintos router olyan is... biztositó fizetett most egy másik SMC-t, de hát ez is 1 rakat... volt amig nem frissitetem a firmware-jét, akárki akármit mond én linksys párti maradok...
válaszokat köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!