A LED LCD kijelző tönkre teszi a hideg?
Sziasztok.
Van egy laptopom, és a munkám miatt elég sokat szoktam használni, vagyis napi szinten.
A kijelzője egy 15.6 inches HD LED LCD.
Előfordulhat olyan, hogy amennyiben 1-2 órát hidegnek van kitéve az utazások miatt tönkre menjen a kijelzője?
Tegyük fel hogy 2 órát vagyok kint egyhuzamban a laptop táskával 0 fokban. Vagy 1 órát -10 fokban.. Előfordulhat hogy ez miatt tönkre megy a kijelző?
A kijelző megjelenítése legfeljebb lelassul. Megdermed a koleszterikus folyadék kristály benne a hidegben és időbe telik, mire megint működőképessé válik. Azt nem tudom hány fokig bírja láttatni a képet.
A nagyobb bajt az okozhatja, ha kintról bemész egy melegebb helyiségbe, ahol a hideg felületeken kiválik a szoba párája víz lecsapódás formájában. Az olyan hatással lehet rá, mintha lepermeteznéd a paneleket víz permettel. Szóval az bizony árt neki. Nem is a kijelzőnek, hanem az elektronikus részeiben átvezetést, esetleg tartós hatásnál átgalvanizálódást is okozhat a folyadék fimben az ionvándorlás miatt.
Hidegből párásabb meleg levegőjű helyiségbe bevitt készüléket sohasem szabad ezek miatt azonnal bekapcsolni, csak miután felmelegedett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!