Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Akinek van rádióvezérelt...

Akinek van rádióvezérelt órája, észrevette, hogy nincs vezérlő jel az utóbbi napokban, vagy csak nálam van a hiba? Eddig hónapokon keresztül folyamatosan vette az órám, most meg nem "látja" a jelet.

Figyelt kérdés
2010. jan. 24. 13:06
 1/5 anonim ***** válasza:
74%
Az a vezérlő jel nem túl erős és bárhol felléphet elektromos zavar ami csillapítja a jelet pld átjátszó állomás ahol megnövelték a jelet és az interferál a vezérlő jellel.
2010. jan. 24. 13:31
 2/5 anonim ***** válasza:
48%
Mikor meg már az egér is rádióval megy nem képesek egy méter vezetékkel vezérelni nem csoda hogy előbb utóbb ebből probléma lesz helyileg.
2010. jan. 24. 13:34
 3/5 anonim ***** válasza:
Én pld most vettem egy házi páratartalommérőt barométert és örültem hogy az órája nem rádióvezérelt.
2010. jan. 24. 13:36
 4/5 anonim ***** válasza:

Nálam működik most is, folyamatosan van jel.

Az tényleg igaz, hogy elég kicsike már a jel Mo.-on és a gyöngébb készülékek nem tudják a nap 24 órájában folyamatosan venni, mert változik az erőssége a hosszúhullámok terjedési tulajdonságainak megfelelően.

Próbálj más helyet keresni a készüléknek, lehetőleg minél távolabb monitortól számítógéptől TV-től.

Esetleg külső antenna használata javíthat rajta, bár a készülékek többségénél ilyen csatlakozási lehetőség nincs kialakítva gyárilag, csak utólag lehet megcsináltatni, de annyit meg nem ér szerintem.

Ha lesz vétel akkor úgyis pontosítani fogja magát a készülék belső órája.

2010. jan. 24. 15:06
 5/5 A kérdező kommentje:
Egy karóráról van szó, ugyhogy az antennás megoldás kissé bizarrnak tünik. Eddig mióta megvettem (kb háromnegyed éve) folyamatosan tudta a kapcsolatot tartani az adóval, ezért szokatlan a dolog. Lehet, hogy gyengül az elem az órában? (bár a kijelző kontrasztján, sőt, az illuminátoron sem vehető észre) . Köszi a válaszokat.
2010. jan. 24. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!