Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha egy 12V/105Ah-akkumulátorra...

Ha egy 12V/105Ah-akkumulátorra szeretnék 1db 12V/0.5 Wattos ventillátort kötni akkor milyen ellenálást vagy más valamit kéne közbeiktatnom, hogy hosszútávon birja?

Figyelt kérdés
2014. okt. 12. 15:58
 1/8 anonim ***** válasza:
Semmilyen ellenállást nem kell rákötni!
2014. okt. 12. 16:09
 2/8 anonim válasza:
Nem kell ellenállás, bár nem értem mi értelme az egésznek...
2014. okt. 12. 16:16
 3/8 anonim ***** válasza:

Elméletileg kb. 220-230 óráig bírja, de itt már az önkilsülés azért ezt csökkenti..

Ha egy 24ohmos ellenállással kötöd soba, 2* annyi ideig bírja, de teljesítménye csak a negyede lesz az eredetinek.

Ha még nagyobb ellenállást kötsz, akkor még tovább bírja..

Válassz...

2014. okt. 12. 16:16
 4/8 anonim ***** válasza:

Biztos nem elírás a 0,5W?

HA nem 0,5 amperes, hanem 0,5 wattos, akkor a korábbi válaszadó jól mellészámolt kicsit...

0,5W 12 volton kb 42mA áramfelvétel. 105 Ah kapacitást 2500 óra alatt fogyasztana el, ami kb. 3 hónap, összemérhető az önkisüléssel, de kb. másfél hónapig elműködne.

Ellenállás nem kell elé.

2014. okt. 12. 19:35
 5/8 A kérdező kommentje:

Akkor fogja birni szerintetek? Mert arra gondoltam hogy ha közvetlenül bekötöm az akumlátor sarukra akkor már csak az irdatlan vékony kb.0,5-ös vezetéke is elég szerintem egy pillanat alatt ....vagy vagy nem???

Egyépként nem elirás!Ez egy hatalmas lugos akku ami töltés közben rengeteg gáz termel. Van 1 doboza amiteljesen zárt a korruzió miatt, de a szelőztetést meg kell oldanom mert hát igy meg elég veszélyes tölteni.....szóval ezért kellene ez az irdatlanul kis teljesitményű ventillátor!

2014. okt. 13. 18:49
 6/8 anonim ***** válasza:
"akkor a korábbi válaszadó jól mellészámolt kicsit." Igaz...
2014. okt. 13. 19:25
 7/8 anonim ***** válasza:

Kérdező, ellentmondásban vagy saját magaddal.

Azt kérdezted, mennyi ideig működne az akkuról.

Aztán kiderül, hogy töltés közben kéne szellőztetés céljából. Ha töltöd, akkor a töltőáramhoz képest elhanyagolhatóan kicsi a ventilátor áramfelvétele.

A doboz pedig nem lehet teljesen zárt, ha tudod szellőztetni egy ventilátorral...

2014. okt. 13. 19:33
 8/8 A kérdező kommentje:
Teljesen zárt a doboz csak futam bele egy csövet ami 2.5 cm átmérőjű és vagy 3 méter hoszú (Ezen szelőzne ki a szabadba!). A doboz ellenkező oldalára pedig egy másik lyukat furtam ahová a ventillátort szeretném betenni(Igy átszellőztené a kis ventillátor épcsak valami kevés áramfogyasztással!)Természetesen nem szikrázó egésszen pici állandó mágneses a venti!! Ha csak úgy rákötöm szerintem leég a motor ezért tettem fel a kérdést..Szóval ti hogy kötnétek be?
2014. okt. 13. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!