Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért mennek tönkre az akkumul...

Miért mennek tönkre az akkumulátorok?

Figyelt kérdés

Azt odáig értem, hogy az új akkukban van ilyen elektronikai cuccos, ami számolja a töltéseket, merüléseket, üzemórákat, ezekből kiszámolja, hogy kb mekkora lehet még az akkumulátor kapacitása...

De miért csökken az akkumulátor kapacitása a töltések, merülések következtében? Úgy értem, milyen kémiai folyamat az, amely meggátolja, hogy mindig a teljes kapacitással feltölthessem az akkumulátort?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2010. jan. 23. 17:46
 1/3 anonim ***** válasza:

Lehet hogy hülyeséget írok, de én úgy tudom hogy a "savas" aksikban pont ez a sav öregszik el, és nem úgy vezeti át a töltéseket, ahogy kéne neki.

Viszont a ZSelés aksikról nagyon jókat hallottam (és ott pont ez a kocsonyás anyag miatt nem áll fen ez az +öregedés" veszélye.) ,igaz drágák is, de állítólag több mint 8 évet kibírnak átlagos használat mellett.

2010. jan. 23. 17:54
 2/3 anonim ***** válasza:

JA és még az is hozzá tartozik ,hogy hiába töltöd után te desztillált vízzel a savas aksit, az csak hígítja a savat, és csak átmeneti megoldás.

Első voltam.

2010. jan. 23. 17:55
 3/3 anonim ***** válasza:
Az ólomaksikkal az a probléma, hogy az ólomlemezekről sose megy vissza 100%-ig a savból kivált szulfált, így elszulfátosodnak a lemezek ami az akku kapacitását rontja. Erre viszont van megoldás, un. akku aktivátor készülék nagy áramimpulzusokkal képes lebontani a lerakódott szulfátokat is, így 2X vagy 3X idővel is több lesz az akku élettartama. Az autóaksikat, meg nem desztvizzel kell utántölteni, hanem az elhasznált savat(amiben a lemezekről levált ólom is van, és ez cellazárlatot okozhat) kellene kitakarítani, és új kénsavval feltölteni.
2010. jan. 24. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!