Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Samsung 530U3C A04 - Nem...

Samsung 530U3C A04 - Nem kapcsol be?!

Figyelt kérdés

Leírom ide is, mert para a helyzet!

Samsung 530U3C A04 laptophoz kérnék segítséget! Windows 8 volt rajta alapból, melyet nem szeretek használni, gondoltam felrakok windows 7 ultimate-t. Mivel nincs semmi féle meghajtó a gépben, ezért pendriveról telepítettem' a windowst. A probléma ott kezdődött, hogy nem akart bootolni, hiába állítottam be, hogy pendriveról bootoljon először. Ezt meg tudtam 'oldani' windowsból, szóval windows 8 ból raktam fel a 7-et, de ezt mindenki tudja, hogy ez nem egy egészséges telepítés, kicsit rágódtam is rajta. Na jólvan, feltelepült, öröm van. Indítom újra a gépet, elkezdett bootolni pendriveról, na mondom ez király, ez kellett nekem, kiderült, hogy a windows 8 nem engedélyezte a bootot. Töröltem partíciókat, leformáztam az egész HDD-t, feltelepítettem újra a windows 7 ultimate-t, de mostmár végre rendesen, boot-ból és törölve mindent. (mert ezt windowsos környezetben nem lehetett) Feltepelült a windows, kikapcsoltam a gépet...kapcsolnám be, kérdezi azonnal, hogy honnan bootoljunk, rányomtam természetesen a HDD-RE, nem történt semmi... kikapcsoltam a gépet, újra bekapcsoltam, ismét kérdezte, ismét HDD... még most sem történt semmi, beléptem a biosba, ott disabledre raktam valamit és újraindítottam a gépet mentéssel, azóta csak annyi történik, hogy bekapcsol 1 pillanatra, se kép se vinnyogás..csak felpörög egy pillanatra a venti és kikapcsol, ennyi..... Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a gond?

Köszönöm előre is segítségeteket. ?

2014. okt. 9. 11:59
 1/2 anonim ***** válasza:

" a windows 8 nem engedélyezte a bootot"

Ilyen nincs. A Bootot a BIOS intézi, az oprendszer addig meg sem mukkan, amíg a BIOS el nem döntötte, hogy miről bootol.

Lehet, hogy sikerült a boot loadert a pendrive-ra telepítened, és ha az nincs benne, akkor nem bootol be a windows.

Aztán ha valaki "valamit" kikapcsol a BIOS-ban, az már rég rossz, legalább tudnád, mit csináltál, az sokat segítene. Ha sikerült valami memória vagy procisebesség dolgot elállítanod, akkor nem is fog helyrejönni csak úgy. Valahogy BIOS resetet kéne csinálni a laptopon, így hirtelen nem találtam meg, hogy kell. Sok szerencsét!

2014. okt. 9. 12:53
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

A secure bootot állítottam, és az OS mode....

2014. okt. 9. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!