Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egyetemi célokra laptop?

Egyetemi célokra laptop?

Figyelt kérdés
Élelmiszermérnökin kezdtem most. Szeretnék venni minél hamarabb egy új laptopot, amit 3-4 évig nem kell majd újra lecserélni. Alapjáraton 1TB merevlemezre és 6-8gb RAM-ra gondoltam. Mit tanácsolnátok?
2014. szept. 24. 12:38
 1/4 anonim ***** válasza:

Az a kérdés, hogy mire használod.

Alap egyetemi felhasználásra, jegyzetek tárolására, tanulásra teljesen felesleges az 1Tb, arra még filmekből is rengeteg fér. A 6-8Gb meg a másik fele. Ha a gép nem használja ki akkor csak egy szám.

Szerintem döntsd el, mennyi pénzt szánsz rá és mire akarod pontosan használni és vedd meg azt ami az adott összegbe legjobban megfelel az igényeidnek. Nem érdemes azon lovagolni, hogy 1TB háttértár vagy 8Gb ram legyen benn, Ezek magában semmit sem jelentenek (ráad legtöbb esetben mindkettő fejleszthető utólag is)

2014. szept. 24. 13:17
 2/4 anonim ***** válasza:
Egyetemre inkább ultrabookot vegyél. Olyat ami sokáig bírja (min 8 órát), és nagyon könnyű, különben sosem fogod bevinni, mert megszakadsz/felesleges mert nem bírja ki az egész napot
2014. szept. 24. 18:07
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem akartam erre a kérdésre válaszolni, mert sznobnak néznétek és lepontoznátok de örülök, hogy az előző szóba hozta az ultrabookokat. És igazából meg is válaszolta, hogy egyetemi hallgatók miért használnak Mac Book Air/Pro- t. Mert ezek ultrabookok és ha ultrabookba gondolkozol a Windows se olcsóbb cserébe hajlam azokra a bosszantó jelenségeire melyet minden felhasználó tapasztal a hétköznapjaiba.

[link]

[link]

[link]

2014. dec. 20. 10:59
 4/4 anonim ***** válasza:
(...) cserébe hajlamos* azokra (...)
2014. dec. 20. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!