Milyen órát vegyek?
Üdv! Egy zsebórát szeretnék venni, két lehetőség érdekel, de nem tudom, melyik lenne a jobb.
Az első a Mechanikus:
Ez 19-20.000HUF- körül van, marha jól néz ki (látszik a belső szerkezet is)
A második a Digitális:
Ez 14-15.000HUF körül van, ugyebár elemmel működik.
Igazából a részletekkel nem vagyok tisztában.
- Melyik a pontosabb?
- Mechanikust, durván hány óránként kell felhúzni, felhúzás esetén az időmutatók is csavarodnak(újra be kell állítani?)?
Melyik bírja tovább?/Élettartamuk
és hasonló kérések érdekelnének.
Nagyon örülnék egy részletes válasznak, MINDEN érdekel!!! :)
Előre is köszönöm.
Trollok kíméljenek!!!
Mennyire kell rájuk vigyázni?
Mitől mennek tönkre?
Természetesen próbálok informálódni netről.
Naponta felhúzod és jár, a mutatókat külön állítod. A pontosság változó, a professzionális mechanikus órák napi pár mp difivel is elmennek, de ez nem fér bele a 20ezerbe :)
A kvarc ebből a szempontból problémamentesebb, filléres alap kvarcórák is nyújtják a havi 1 percen belüli pontosságot és ha két hétig nem nyúlsz hozzá, akkor is jár.
Az élettartam: rengeteg mindentől függ, ugye érthető (kocsit akarok venni, mennyi lesz az élettartama?)
Mitől mennek tönkre?
Leginkább a földhöz vágástól, mint minden finommechanikus eszköz :)
Ilyen Giorgio meg hasonló divatszarokat ne vegyél, olcsó kínai csodákat is érdemes elkerülni az ismert okokból. Ha pl. kvarcot akarsz, becsületes márkát érdemes venni pl. Helvetia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!