Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen erősségű lézert ajánlan...

>_< kérdése:

Milyen erősségű lézert ajánlanátok szúnyogírtásra?

Figyelt kérdés

Mindig is érdekeltek a lézerek, és mostanában eszembe jutott hogy a házban egyre szaporodó szúnyogokat megpróbálhatnám lézerrel írtani. Erre milyen erősségű lenne alkalmas? aneten 1-2W-os lézereket is be tudnék szerezni, de a szakirodalomban azt lehet olvasni hogy 1W felett már komoly szemsérülést okozhat a visszaverődő fény is. Egy rovar szárnyának mekkora erősség kell?

Ha több W-ra lenne szükségem, akkor milyen védőszemüveget tudok beszerezni erre a célra?

2014. szept. 7. 08:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

[link]

Szúnyogokat nem fogsz tudni, meggyújtani, mert mozognak. Inkább vegyél egy elektromos légycsapót.

Nem tudom, hogy hol láttál te 1-2 wattos lézereket amiket meg tudsz venni, de kétlem, hogy valóban olyan erősek. Egy ilyen több 100e forintba kerül, vagy ha neten láttad pár ezer forintért akkor sokkal gyengébb lesz, és nagyon gagyi lesz a hűtése(hamar tönkremegy)

Ha tudsz várni egy (pár) hetet akkor írok tapasztalatot egy "10 wattos" lézerről amit 2000 forintért vettem

2014. szept. 7. 11:03
 2/11 A kérdező kommentje:

Ezekre gondoltam például:

[link]

[link]

Várom majd a leírásod az olcsó lézerről :)

2014. szept. 7. 17:22
 3/11 anonim ***** válasza:

Én ugyan ezt, rendeltem, csak az enyém 10wattos, és nincs benne elem(töltővel együtt kb 700ft-ért vettem hozzá)

Itt a link: [link]

2014. szept. 7. 17:29
 4/11 anonim ***** válasza:

Uhhh a sargak nagyon kitettek magukert :) ezek dpss lezerek,vagyis infravoros fennyel pumpalnak egy kristalyt ami lathato hullamhosszu lezerfenyt bocsat ki .. Nagyjabol 10% a hatekonysaga egy lezernek es egy 10w lathato teljesitmenynek olyan 200w-nyi pumpalas kell . Ha ezt felszorozzuk a hatekonysaggal,akkor 2kW-nyi energia kellene a pumpalodiodanak, ez a 3.7V-os cella cca.5000mA-es maximalis terhelhetosege mellett vicces hatekonysag lehet ..

Nagy marhasag az egesz.. Egy valos 50-60mW teljesitmennyel mar lufit pukkaszthatsz,gyufat gyujthatsz es szalagot vaghatsz ..volt mar nalam 200mW-os cimkevel ellatott lezer,ami lemerve meg 10mW-ot sem produkalt ... A kezi , elemrol vagy akkurol mukodo lezerek eseten 2-300mW-tol nagyobb teljesitmennyel ne nagyon szamoljon senki...

2014. szept. 8. 00:55
 5/11 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy közelében sem lesz a valós teljesítmény, de az eladó szerint lehet vele gyufát gyújtani (speciális, jól meghatározott körülmények között), és ahhoz képest, hogy 2e forint, jól néz ki
2014. szept. 8. 06:18
 6/11 anonim ***** válasza:
72%

Megjött, még nem tudom mikor megyek megmérni a valós teljesítményét, de majd azt is leírom.

Eddigi tapasztalataim:

Jól látszik távolra nappal is(több 100 méter)

Adtak hozzá optikai rácsot, egészen szép formákat lehet vele csinálni, de alapvetően haszontalan

Fókuszálható a lézer, így képes gyufa gyújtásra, szőr égetésre, gumi/műanyag olvasztásra, fa perzselésre

2014. szept. 10. 17:09
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és a rövid leírást, kíváncsi vagyok a lézered valós teljesítményére.

Ezek szerint egyáltalán nem bízhatunk az eladók által írt teljesítményben, csak a vásárlók visszajelzései alapján dönthető el hogy az adott terméket megéri-e megvenni.

Találkozott már valaki a kérdésem olvasói közül olyan lézerrel, amilyet Magyarországon érdemes megvenni? A lényeg továbbra is az lenne hogy erős legyen, és megfelelő fókusszal képes legyen felgyújtani papírt, vagy gyufát. (Vagy szúnyogot :D)

2014. szept. 10. 22:34
 8/11 anonim ***** válasza:

Ha van bankkártyád akkor megveheted azt is amit én linkeltem, paypal sem kell hozzá, mint írtam képes meggyújtani dolgokat. A szúnyoggal az a legnagyobb baj, hogy mozgó célpont. Ha leszáll akkor közel kell menned, mert a fókusza kb 5cm, de akkor elszáll, repülés közben meg nem fogod tudni eltalálni (ha mégis akkor meg max megvakul)

Egy olyan lézer ami reptében égeti el a lézert a faladat/cuccaid is elégetné

2014. szept. 11. 06:28
 9/11 A kérdező kommentje:
Én a plafonon pihenő szúnyogokra gondoltam, azt hittem a fókusztávolság nagyobbra is állítható, mondjuk fél méterre.
2014. szept. 11. 15:38
 10/11 anonim ***** válasza:
Akkor veszel egy olyan lencsét aminek a fókuszpontja fél méterre van
2014. szept. 11. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!