Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Vezérelt áramnak lehet ugyanaz...

Névtelenül nevű kérdése:

Vezérelt áramnak lehet ugyanaz a földelése és a nullája mint a nappalinak?

Figyelt kérdés

Minden nap egyszer-kétszer villanásnyi időre elmegy az áramunk. Épp annyira, hogy a számítógép, hűtő kikapcsoljon, az órák villogjanak, elég bosszantó.

Kicsit ritkábban, de hetente egyszer-kétszer lemegy a fi relé is.

Két villanyóránk van, egy háromfázisú és egy vezérelt áram fogyasztásmérő. A háromfázisún van egy háromfázisú firelé, a vezérelten nincs. A föld és a nulla az közös.

Gyanítom, hogy nem lehetne az.

Van valaki, aki ezt el tudná nekem magyarázni?

Nem áll módomban lekapcsolni a vezérelt áramot, mert kell a melegvíz a kicsi miatt.

Köszönöm.

2014. szept. 5. 14:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Utolsó, a fi relé nem kismegszakító.

Ezernyi oka lehet, ennyiből nem tudjuk látatlanban biztosan megállapítani. Talán csörögj rá egy villanyszerelőre.

2014. szept. 6. 16:52
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2014. szept. 6. 20:51
 13/18 A kérdező kommentje:

Egy hete kikötöttem a villanybojlert. Azóta csak kétszer ment el egy-egy villanásnyi szünetre az áram.

A javulás számottevő!

Viszont ezek szerint nem csak ez az egy probléma volt.

2014. szept. 21. 10:45
 14/18 A kérdező kommentje:

Lassan már egy hónapja van kikötve a villanyboiler, és számottevően csökkent a villanásnyi áramszünetek száma. Néha el-el megy, de ez ebben a lakóparkban mindenkinél így van, mint ahogy megtudtam.

Ezek után szerintem bizonyos, hogy nem szabad volt összekötnöm a nappali áram nulláját és földelését az éjszakaiéval, tekintve, hogy a nappali áram firelés, az éjszakai meg nem.

Tulajdon képpen a fi relén a nullán visszafelé több áram folyt, mint odafelé, mert a fi relét megkerülve még egy plusz betáplálást kapott a rendszer. Egészen biztos, hogy nem szabad ilyet csinálni.

2014. okt. 8. 20:01
 15/18 anonim ***** válasza:
Ebből a hsz-edből esett le hogy is volt bekötve a rendszer, valóban rosszul.
2014. okt. 10. 07:40
 16/18 anonim ***** válasza:
Figyu. A nulla az nulla. Ha éjszakai(vezérelt)ha nappali.Tökugyanaz a nullájuk.
2016. dec. 2. 18:39
 17/18 anonim ***** válasza:
Ha meg a nullát és a földet összekötöd a firelé után akkor elvileg fel sem lehet kapcsolni...
2016. dec. 2. 18:41
 18/18 A kérdező kommentje:
Fi relé hiba volt.
2017. febr. 2. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!