Vezérelt áramnak lehet ugyanaz a földelése és a nullája mint a nappalinak?
Minden nap egyszer-kétszer villanásnyi időre elmegy az áramunk. Épp annyira, hogy a számítógép, hűtő kikapcsoljon, az órák villogjanak, elég bosszantó.
Kicsit ritkábban, de hetente egyszer-kétszer lemegy a fi relé is.
Két villanyóránk van, egy háromfázisú és egy vezérelt áram fogyasztásmérő. A háromfázisún van egy háromfázisú firelé, a vezérelten nincs. A föld és a nulla az közös.
Gyanítom, hogy nem lehetne az.
Van valaki, aki ezt el tudná nekem magyarázni?
Nem áll módomban lekapcsolni a vezérelt áramot, mert kell a melegvíz a kicsi miatt.
Köszönöm.
Utolsó, a fi relé nem kismegszakító.
Ezernyi oka lehet, ennyiből nem tudjuk látatlanban biztosan megállapítani. Talán csörögj rá egy villanyszerelőre.
Egy hete kikötöttem a villanybojlert. Azóta csak kétszer ment el egy-egy villanásnyi szünetre az áram.
A javulás számottevő!
Viszont ezek szerint nem csak ez az egy probléma volt.
Lassan már egy hónapja van kikötve a villanyboiler, és számottevően csökkent a villanásnyi áramszünetek száma. Néha el-el megy, de ez ebben a lakóparkban mindenkinél így van, mint ahogy megtudtam.
Ezek után szerintem bizonyos, hogy nem szabad volt összekötnöm a nappali áram nulláját és földelését az éjszakaiéval, tekintve, hogy a nappali áram firelés, az éjszakai meg nem.
Tulajdon képpen a fi relén a nullán visszafelé több áram folyt, mint odafelé, mert a fi relét megkerülve még egy plusz betáplálást kapott a rendszer. Egészen biztos, hogy nem szabad ilyet csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!