Koax túlfeszültségvédelem az egész lakásra?
A szolgáltató nem igazán szereti ha buherálod a fő bejövő kábelt, bár nem büntetik, csak ha esetleg szerelő kell miatta vagy kiadják nekik hogy cseréljék le akkor szóvá tehetik a dolgot hogy mit babrálsz vele.
A koax kábelre túlfeszültség védő szerintem alapból felesleges, főleg ebben a helyzetben. Ha antenna lenne kint a tetőn az más nyilván. De itt a szolgáltató adja a jelet ha valami gubanc van akkor az ő hibájuk, és ő nekik kell mindent helyreállítani, ha valami eszközöd miattuk száll el, szintén az ő balhéjuk.
Ha mindenáron akarsz védelmet, leginkább velük kell ezt megbeszélned mi a kínod.
Koaxra NINCS túlfeszültség védelem, azon nem jöhet!
Ha mégis, akkor csak a -hasonló gondolkodású- előfizetők illetéktelen buherálása miatt lehet a hálózaton!
Nem UPC-s vagyok, de nagyon hasonló a helyzet:
És szakképzett villanyszerelő mondta, hogy koax kábelen keresztül is bejöhet a túlfeszültség, és károkat tehet a TV-kben, modemben, akár még a router, számítógépben is, mivel össze vannak kötve...
a UPC kimondta, hogy ő felelősséget nem vállal a károkért, és szerintem hasonlóan gondolkodnak ezek a kábelszolgáltatók!
Na már most, ha 2-3 drága TV van a lakásban, meg mondjuk a számítógép sem olcsó mulatság, túlfesz kerül a rendszerbe, az azért egy átlag embernek eléggé megterhelő lehet anyagilag, logikus, hogy a megelőzésre fektetném a hangsúlyt.
Túlliheged a dolgot!
Abszolút védelem nincs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!