Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Láncfűrésznél milyen az...

Láncfűrésznél milyen az optimális láncfeszesség? Először állítom be.

Figyelt kérdés
2010. jan. 13. 19:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha az alsó részét meghúzod lefelé, és max. fél centire válik el a laptól. Tehát kézzel meghúzva, ne magától lógjon annyit.
2010. jan. 13. 21:32
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ha kézzel forgatom a láncot, kell szorulnia egy kicsit igaz?
2010. jan. 14. 13:26
 3/6 anonim ***** válasza:
Csak annyira, amennyi a motor ellenállása. De szorulnia nem szabad. Valahogy úgy képzeld el (csak kissé erősebben) mint a kerékpár pedál kézzel történő forgatását. Ott is ellenállásba ütközöl, érzed, hogy nem csak egy szabadon álló kereket forgatsz. Itt ez hatványozottabb lesz, mert a motor lefog.
2010. jan. 14. 14:16
 4/6 A kérdező kommentje:
Lánckenésre milyen olajat lehet használni?
2010. jan. 14. 14:38
 5/6 anonim ***** válasza:
Na ezt látod nem tudom...Én még azt használom, amit párom édesapja hagyott ránk, egy jelöletlen kannában. De gondolom, lehet kapni barkács áruházakban ilyenre való kenőolajat. Mert a miénk elektromos, szóval a motorral ilyen szinten nem kell foglalkoznom. A kenésre meg ugye más való, mint a motorba.
2010. jan. 14. 15:52
 6/6 anonim válasza:
94%

Szia szervizes vagyok.... annyira kell a láncnak feszesnek lennie hogy a nutbol ne jöjjön ki a lánc ha kb 1 kilós erővel felhúzod középen....

a második kérdésedre pedig...

marketing dumának hangzik de nem az:

mindenképpen kimondottan csak lánckenőolajat használj 1 liter kb 1000 Ft... ha fáradtolajat vagy másmilyen olajat használsz az azért nem jó, mert az orrkarikánál a centrifugális erő ledobja az olajat(a lánckenőolaj nagyon jól tapad), és pont ott nem leszz kenés ahol a legjobban kellene (alul) és amellett hogy kifog kopni a láncod, még a vezetőlemezt is megfogod égetni és egy lánc+vezetőlemez ára olyan 10000-20000 Ft körül van

remélem segítettem...

üdv: egy kertigép szervizes

2010. jún. 25. 22:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!