Hogyan kössem be az USB-s aljzatomat 5V tápról?
A motoromra szeretnék csinálni egy usb-s töltőt.
Már megvettem hozzá egy 12V-ról 5-voltra átalakítót. Más néven egy UBEC-et.
Megvan minden hozzá, csak nem tudom, hogy a 12V-ról átalakított 5V-ot, hogy kössem be az sima normál méretű USB-s aljzatomra. Bekötöttem a két szélsőre a megfelelő polaritást de szerintem a középső két fülre is rá kell kötnöm mert így nem tölt semmit USB-n keresztül.
Köszi a választ!
Már megoldódott. A probléma ott volt, hogy hiába kimértem a kivezetést amit csináltam ott minden rendben volt.
Viszont egy kínai 300 Ft-os mp3 lejátszóval teszteltem, hogy felvillan-e rajta a töltést jelző led. Ezért úgymond nem kár ha valami gixer van.
Amikor kipróbáltam gépre dugva akkor működött. Amikor meg másik kábellel rádugtam az ubecre akkor nem. A kábel volt a hibás. Úgy vettem észre, hogy rendesen felmelegedett az usb-s (elég vékony) kábel amit hozzá adtak. A gépembe más kábel volt ez Sz@patott meg :)
Már bekötöttem a motorba. Működik :)))
Szép Napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!