Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogy lehet építeni? Ledpanel

Hogy lehet építeni? Ledpanel

Figyelt kérdés

ledpanelt szeretnék építeni. sima átlagos ledpanelt.. nem villogót meg semmi ilyet... kb 12-14 led lenne rajta.. egy 20x40 centis lemezre kéne rávarázsolnom.. milyen ellenállás kell, milyen táp ?... egyebek.. aki tud kapcsolási rajzot vagy valamien oldalt linkelni tudna ahonnan meg tudom csinálni azt nagyon megköszönném..

ilyenek lennének benn:

[link]

ebből 2 vagy 4(királykék)

[link]

ebből 6 vagy 8(piros)

[link]

és ebből 1-2 (hidegfehér)

2010. jan. 11. 13:31
 1/8 anonim ***** válasza:
Először is lemezre nem tudod rárakni mivel fém és minden zárlatos lesz.Másodszor.tudni kéne a ledek számát és feszültségét,és hogy hány voltról akarod hajtani őket?
2010. jan. 11. 18:06
 2/8 A kérdező kommentje:

2 kék 8 piros 1 fehér

a technikai adatok bennvannak a linkbe.. természetesen a fém meg a led közé tennék szigetelést... gondolom 12 V-al mennek.. 1000mA-alakarom hajtani.. vagyis ezek annyival mennek elvileg..

2010. jan. 11. 23:09
 3/8 anonim ***** válasza:
És csak simán folyamatosan világítsanak?
2010. jan. 16. 20:51
 4/8 anonim ***** válasza:
Emellett javaslom hogy regisztrálj be a hobbielektronika.hu oldalára ott biztos hogy tudnak segíteni.Kicsit nagyobb a tudások mint nekem.:D
2010. jan. 16. 20:54
 5/8 A kérdező kommentje:
igen.. csak simán világitsanak.. hobbielektronikán meg nem találtam kapcsolási rajzot..
2010. jan. 16. 21:06
 6/8 anonim ***** válasza:
Aha.De ha 12v ról akarod működtetni akkor vagy sorba kell kötni őket,vagy előtét ellenállás kell hozzá.Mivel 3,4és3,85v-ról működnek.
2010. jan. 17. 08:37
 7/8 A kérdező kommentje:
melyik egyszerűbb?:)
2010. jan. 18. 22:22
 8/8 anonim ***** válasza:
Hát egy darab 12v-os tápod van.És hány ledet is akarsz pontosan működtetni.mert 3-at lehet még sorba kötni de többet nem.de ha többet akarsz akkor párhuzamosan és előtét ellenállással .egyik sem túl bonyolult.De ha jól tudom akkor11-et és akkor előtét ellenállás.
2010. jan. 19. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!