Elbírja a biztosíték ezeket? (Többi lenn)
3 szintes ház, minden szinthez külön biztosíték. 8 gép menne egyszerre, a biztosítékok elvileg 20 amperosok.
6 gépet tuti elbír mert múltkor elbírta, viszont 8-at már lehet hogy nem (szerintem legalábbis). Ezért kérdezném, hogy ha egy szint biztosítéka nem bírja el a 8at, akkor ha két szintre kötök rá külön 4-4-et akkor tuti el fogja bírni, tehát külön minden biztosíték terhelhető 20 amperral, vagy ez az egész házra vonatkozik és ha külön kötöm is ugyanott vagyok?
Három emelet, emeletenként 20 amper. Az 60 amper az egész háznak. Se több, se kevesebb. Ebből kell "jóllakatni" a 24 számítógépet.
Egy emeleten 20 amper jut 8 gépre. Egy tipp: minél egyenletesebben oszd szét a gépeket "étvágyuk" szerint, az emeletek között.
*** Matek következik. Ne olvassátok el ha nem érdekel.
60 ampert fogyaszthat a ház összesen.
Egy gép tehát max. 60 / 24 = 2,5 ampert kajálhat.
230 volt (a hálózat átlagos feszültsége) x 2,5 = 575 watt. Ennyit zabálhat egy gép. Egy normál irodai gép ennél jóval kevesebbet majszol.
Ezek szerint menni fog. A baj ott van hogy egy házban nem csak számítógépek vannak. Bojler, tűzhely, mosógép, amik szintén árammal mennek. És nem kevéssel.
"60 amper az egész háznak. Se több, se kevesebb"
Fenét...
Sokszor találkozni olyannal,hogy emeleteknél 20A B megszakító figyel, a villanyórához meg nem vettek, csak 16A-eset a szolgáltatótól...
"Egy gép tehát max. 60 / 24 = 2,5 ampert kajálhat"
Elmagyarázod hogy jött ez neked ki?
"575 watt. Ennyit zabálhat egy gép. Egy normál irodai gép ennél jóval kevesebbet majszol."
:D
És Szerinted wordözni akarnak? Szerintem jópár gép 600w feletti táppal lesz.
Normális ember nem üzemeltet 24 számítógépet egy háztartásban. Egy irodában viszont annál inkább. Egy irodában meg vördözni szoktak. Mondjuk igazad van, egy kutatóközpont része is lehet ez az épület. Oda meg kell számítási teljesítmény.
Amúgy nem érdekel senkit hogy mekkora táp van a gépekben. Nem lesz éhesebb attól a gép hogy több étel van előtte. Mivelhogy gép :D (bocs, kicsit elvont figura vagyok).
Nekem bőőőven elég az 500 wattos táp, pedig játszok ám ezerrel.
Elosztottam a rendelkezésre álló 60 A-t az éhes gépek számával. Így jött ki a 2,5 A fejadag. Helyesbítek, ez a konnektorból felvehető maximum. Ebből lejön az aktuális tápegység hatásfoka miatti veszteség, ami igen tetemes tud lenni.
Végül és utolsó sorban: A kérdésben 3x 20A szerepel. Ezzel voltam kénytelen számolni. Azt meg sz***m le hogy 16 amperes relé van a villanyóraszekrényben. Áthidalom a francba ;) :D
"Azt meg sz***m le hogy 16 amperes relé van a villanyóraszekrényben. Áthidalom a francba ;) :D"
Na látom villanyszerelő vérpistivel van dolgunk.
Majd a szolgáltató jól megkureli érte szegény szüleidet, aztán örülnek a kis elvont bogyótojás fiúknak, aki nem képes felfogni a kérdésben szereplő gépek mennyiségét.
A gépek számát tényleg benéztem. Emeltenként gondoltam 8-at. Az én hibám. 7-esnek abszolút igaza van, nem véletlen az a 90 százalék.
Egyébként, a bizti megpatkolását viccnek szántam. Nevess rajta nyugodtan, Wheatley core. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!