Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mitől rázhat a számítógép...

Mitől rázhat a számítógép gépháza?

Figyelt kérdés

A probléma hogy pontosan nem tudom mikortól. Annyi biztos hogy , nem régen költöztem ide és az előző lakásban nem csinálta ezt. Idejöttem és nem sokkal később történt egy kis baleset... A porszívó vezetéke saját kezűleg lett "javítva" aztán felmondta a szolgálatot heves fényjelenségek közepette amikor bedugtam volna a konnektorba. Lecsapta a biztosítékot. Nem tudom biztosra hogy előtte nem-e rázott de utána már biztos. Kicseréltem a hosszabbítót a a gép kábelét, próbáltam másik konnektorba dugni, de ugyanúgy ráz ha hozzáérek a gépházhoz. Ilyen kellemetlen bizsergő érzés, én meg aztán rettegek az elektromosságtól mint ősember a tűztől.

Szóval mi lehet a hiba, mit tudnék csinálni? Másrészt ez mennyire veszélyes? A válaszokat előre is köszönöm.

2014. jún. 24. 10:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Védőföldön a fázist??? :D

Azért néha ráébredek hogy az igénytelenség / trehányság határtalan egyes helyeken...

2014. jún. 25. 10:03
 12/14 anonim ***** válasza:
Igen. Sajnos sok sufni villanyszerelő van. Gondolom ebből a színből volt a legtöbb.
2014. jún. 25. 22:14
 13/14 anonim ***** válasza:
A múlt héten meg kamera rendszert csináltam egy házi nagy csarnokban. Turkálok a passztálcában, egyszr csak egy kis 35VA-es trafó akadt a kezembe. Nézem nézem egyik végén 6x0.22es másikon piros tűzjelzős 1x2x0.8as hurok kábel. Mondom keh? Rámérek 230... Keeeh? Fázisceruza. Ott a fázis. Hát gondolkodtam ki a f szom csinálhatott ekkra barbárságot. :)
2014. jún. 25. 22:22
 14/14 anonim ***** válasza:
Házi helyett bazi
2014. jún. 25. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!