Felforrhat a proci? Ha igen mitol?
X-x markaju asus alaplapos i3 procis gepem van.
tegnap gondoltam nagytakaritas...
kiszedtem a procit meg a vidikartyat es uj hovezeto pasztat nyomtam rajuk...
azota valami sercego hangot hallottam...
megneztem a procit hat elkezdett felforrni...
a gep se kepet semmit nem ad le..
mi lehet a baj???
Proci nem forr, és hőpaszta forráspontja is 100 fok feletti - addig meg nem melegszik a processzor, előtte lekapcsol a hővédelem.
Sercegés inkább rövidzár miatt lehet, én a VGA-ra tippelnék, és arra, hogy ezüstözött pasztát használtál.
Igen!
Szurke szinu pasztat raktam a vga ra..
de elotte is ezust volt..
ez csak sima szurke de az elozo csillogott is..
ez egy 2gb pci express vga..
mit tehetnek h jo legyen?
Az lehet, hogy régebben is ezüstözött volt rajta, viszont a GPU felületén vannak vezető pontok, amelyeket nem szabad elektromos szempontból összekötni - ezüstözött paszta pedig pont ezt teszi, ha véletlenül rákerül (gyári nyilván nem került oda). Régen, még P3/AthlonXP érában processzorok esetén is sokszor előfordult. (Még ma is előfordulhat hasonló baleset, ha túl sokat raksz és kinyomódik a felesleg, viszont közvetlenül a processzor mellett ritkán vannak ilyen kivezetések az alaplapon.)
Próbáld meg leszedni a GPU felületéről, de sajnos rövidzár nagy valószínűséggel a kártya halálát jelenti.
vettem uk kártyát.. volt bios reset. lekötöttem mindent dvd író winyó stb... de nem ad vépet..ha a monitort ki be kapcsolom akk ki írja h no signal.. de ha bekapcsolom a gépet nem reagál semmitt..
Mi lehet a baj??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!